Hopp til hovedinnholdet

Jeg og en venninne vil «ha sex», men vi vet ikke hvordan?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg vil være Anonym men jeg og en venninne vil «ha sex» men vi vet ikke hvordan. Vi har prøvd sminkekoster men ingen av oss får orgasme. Hvordan kan vi ha sex akkuratt som en jente og en gutt? Vi er like gamle

Besvart 31.10.2018 18:06
 

Svar
Hei jente 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Jeg forstår at dere vil utforske seksualitet sammen. I og med at dere ikke vet hvordan man får orgasme, kan det være vanskelig å utforske seksualitet med en annen person. 
Kan det være at dere skal bruke lengre tid på å bli kjent med deres egne kropper og kjønn før dere starter utforskningen sammen?
Det er noen ting man burde være klar over når det gjelder det å utforske seksualitet med en annen person.
Man må være på omtrent samme alder og modenhets-nivå.
Man må kjenne - og være trygg på kroppen sin. Onani er en måte å utforske og nyte sin egen kropp på. Det er vanlig at både gutter og jenter onanerer. Det er sunt.
Det er viktig å tenke gjennom hva man vil og ikke vil gjøre. Man burde vite om sine egne grenser og føle seg trygg. Det er viktig å ikke la seg presse til noe man ikke vil. Man kan si nei når man ikke vil. Det er en selv som bestemmer over egen kropp.
Det er veldig viktig at den man skal utforske seksualitet sammen med har lyst og er klar for det. Det skal være positivt for begge. Hvis en eller begge ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det være en vond opplevelse.
I de fleste forhold starter man som regel med å holde hender, klemme og kysse. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kan man ta på hverandres kjønn. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid. Det er viktig å være tålmodig.
Det er vanlig at jenter ikke får orgasme ved stimulering inne i skjeden. Det er få nerver der. Sånn må det være med tanke på at skjeden er en mulig vei ut for en baby en gang i framtida. Hvis det var masse nerver der, ville det være uutholdelig smertefullt å føde. Men man kan lære seg å like det og noen liker det med en gang. Den letteste måten å få orgasme på for de fleste er ved stimulering av den ytre delen av klitoris. 
Bli godt kjent med kjønnet ditt. Se på det i et speil. Øv deg på å nyte kjønnet og kroppen din. Da blir du trygg på på hva du liker og nyter.  
Snakk med venninnen din om dette. Kanskje dere kan lese dette og artiklene sammen og snakke om det? 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Sexskole

kropp (colourbox.com)

Sex er mer enn samleie. Fingring, onanering, beføling og suging er også sex. For å få best nytelse, er det viktig at du er kjent med kroppen og seksualiteten din. Hvor godt kjenner du deg selv?

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex