Hopp til hovedinnholdet

J14. Jeg og kjæresten min har hatt sex flee ganger. Er det stor sjanse for å bli gravid hvis det lekker litt sæd ut av kondomet? Og hvordan kan han holde ut lengre så jeg får mer nytelse?

Jente 14 år
 

Spørsmål
Hei!
Jeg er 14 år. jeg og kjæresten min på 17 har hatt sex flere ganger.
Men jeg lurte på om det er stor sjanse for å bli gravid hvis det lekker litt sæd ut av kondomen?
Og hvordan kan han holde ut lengre så jeg får mere nytelse av det?

Takk for svar =)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Risikoen for å bli gravid når man man bruker kondom, er knyttet til om kondomet sprekker når det er inne i deg.
Med mindre det sprekker eller dere heller sæd ned i skjeden din kommer det ikke noe særlig inn i deg som kan gjøre deg gravid.
Hvis kondomet virkelig sprekker er det viktig at du tar en angrepille så fort som mulig. Du kan godt kjøpe en angrepille med en gang, så har du den klar i tilfelle.

Mange er opptatt av at gutten skal holde ut lengre. Her er noen tips du/dere kan prøve. Det er ikke nødvendig å gjøre alle, men fortsett med de som passer for dere.

1. Mer forspill!
De fleste gutter som vil bruke lenger tid på utløsning er opptatte av dette fordi kjæresten ikke rekker å komme før de er ferdig. Generelt bruker ofte jenter lenger tid på å få orgasme enn gutter, så det er ikke så rart.
Hvis dette er aktuelt for deg er det viktig å fokusere på forspill. Forspill er det man gjør sammen før man fører penis inn i skjeden. Det er mye man kan gjøre ved forspill, f.eks. kan han bruke fingrene eller munn/tunge på henne, massere kroppen hennes eller lignende. Jenta må fortelle ham hva som er best.
Det er ikke om å gjøre å ha forspill i timevis. Dere kan holde på til dere vil gjøre noe annet, men hold i hvert fall på til begge er skikkelig kåte. Jentas skjede skal være skikkelig våt.

2. Bruk kondom
Mange opplever at de holder lengre om de ganske enkelt bruker et kondom. Kondomet reduserer følsomheten litt, og er nok til at en del gutter holder lengre.
Det finnes også spesielle kondomer som har litt bedøvende middel på innsiden (f.eks. Durex Performa), men det anbefales at man prøver de andre tingene på denne listen først. Spesialkondomer fås kjøpt på apotek eller på spesialbutikker.

3. Start/stopp-teknikken
Dette går ut på at gutten stopper når han nærmer seg orgasme, og hindrer orgasmen i å komme med en gang. Dette kan oppnås på flere måter:
- Noen opplever at bare det å ta en pause på et minutt hjelper dem til å "starte på nytt", noen trekker seg da helt ut, mens andre holder penis helt i ro. (Da må jenta også ligge helt stille.)
- Andre får best resultat av å klemme på penishodet med fingrene. Plasser da tommelen på undersiden av penishodet, der penisstrengen er. Plasser peke- og langfinger oppå penishodet og klem til. Begge kan klemme, hvis partner skal gjøre det må gutten gi beskjed slik at det ikke blir for hardt, men det skal gjøres slik at man kjenner det godt.
- Når dere er klare kan dere fortsette igjen. Gjenta dette så lenge dere får det til, eller så lenge dere har lyst.

4. Å onanere en stund før sex
En annen teknikk som mange bruker for å unngå at samleiet blir for kort er at gutten onanerer til utløsning før dere begynner. Ofte, men ikke alltid, vil det være slik for en gutt at om man har fått utløsning en time eller to tidligere, så tar det lenger tid når man skal ha sex.
Husk at dere alltid må bruke prevensjon når dere har sex, og at hvis gutten har onanert kort tid før samleiet kan det ligge sædceller i urinrøret som raskt kommer ut ved samleiet.

5. Fokuser mindre på penis og mer på alt det andre
Når man har sex er det mye som utforskes. De to som er involvert har en rekke spennende kroppsdeler som fortjener mer oppmerksomhet. Ansikt, lepper, hals, armer, hender, føtter, rumpe, lår, rygg og brystkasse er noen av de tingene som ofte får lite oppmerksomhet sammenlignet med penis, skjeden og jentas pupper.
Hvis man vil fokusere mer på disse andre tingene mens man har sex kan man enten slutte å ha penis inne i skjeden eller man kan holde penis i ro mens andre kroppsdeler får litt oppmerksomhet.
Man trenger ikke ligge i samme stilling hele tiden mens man har sex. Når man har holdt på med en stilling en liten stund kan man vri litt på seg og gjøre det på en litt annen måte eller man kan bytte stilling. Man kan også ta en pause fra det å ha penis inne i skjeden, og heller bruke munnen eller tunga på kjæresten sin.
Husk likevel at det å hoppe fra stilling til stilling kan føles litt slitsomt. Varier heller når det føles naturlig å gjøre det.

Noen synes det er vanskelig å få dette til. Hvis utløsningen fortsetter å komme raskt kan man derfor gjøre noe annet: La jenta komme først. Gutten kan gi henne orgasme med hender/fingre eller munn/tunge, eller hun kan gi seg selv orgasme mens han hjelper til. Etterpå kan han få orgasme selv.

Helt til slutt, noen ord om alder: Du skriver at du er 14 og har sex med kjæresten din som er 17 år. Det er lurt at dere er klar over at dette faktisk ikke er tillatt i følge norsk lov, selv om du gjør det frivillig. Hvis kjæresten din anmeldes kan han faktisk straffes for dette.
Dette er ikke sagt for å hindre dere i å ha sex, for det bestemmer dere selv, men det er viktig at dere likevel er klar over dette.

Med vennlig hilsen SUSS.no, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS.no er også helt anonym.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om noveller?

Når døde den amerikanske forfatteren Ernest Hemingway?