Hopp til hovedinnholdet

Blødning når jeg hopper over hormonfri uke med Diane!

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Den siste tiden har jeg fått mye småblødninger, og spesielt da når jeg blir fingret. Dette har aldri vært et problem før, da jeg aldri har blødd av fingring. Det virker litt som rødt utflod, men jeg er litt usikker. Samtidig lukter utflodet, eller hva det er, vondt. Jeg går på p-pillene «Diane», og har hoppet over mensen 2 ganger nå. Vet ikke om dette har noe å si? Har lest litt om det på nettet, og er litt redd for at det kan være sopp. Hva må jeg isåfall gjøre da?

Besvart 07.11.2018 11:42
 

Svar
Hei!

Mest sannsynlig er grunnen at du har hopper over hormonfri uke. Når du hopper over blødningen over litt er det vanlig at det kan komme blødninger likevel. Litt vond lukt når du blør er heller ikke uvanlig. Anbefaler at du tar hormonfri uke for så å starte opp med helt nytt brett. Regner med det er det som skal til for at dette skal ordne seg. Soppinfeksjon er sannsynligvis ikke årsak til blødningene dine. Anbefaler å lese artikkelen om utflod under svaret.

 

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om å tilfredsstille?

Hva betyr det at penis og klitoris er erigerte?