Hopp til hovedinnholdet

Rift mellom skjeden og analåpningen

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg hadde sex med typen og tror jeg har fått en litt stor rift mellom skjeden og analåpningen. Det gjør skikkelig vondt hele tiden og svir og er ømt. Sliter med å gå og sitte. Er det noe jeg kan gjør for å dempe smerten?

Besvart 14.11.2018 23:57
 

Svar
Hei

Det er vanskelig å svare deg sikkert på det du spør om uten å undersøke deg. Svie og ømhet kan handle om infeksjon eller sår av andre årsaker som du nevner. 

Oppsøk gjerne helsestasjon for ungdom og få en gratis undersøkelse. Se mer informasjon i vedlagte artikler. Kan du ha blitt smittet av en seksuelt overførbar kjønnssykdom? Bruk gjerne et speil og se på deg selv hvordan det ser ut der hvor det er smertefult.

I mens du venter på undersøkelse kan du ta smertestillende som kjøpes reseptfritt ved apoteket og prøve å smøre med zinksalve. Zink kan ha en sårtilhelende effekt, slik at sår gror fortere.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex