Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst til å kjøpe en dildo, men vet ikke størrelsen.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har lyst til å kjøpe en dildo men vet ikke hvordan størrelse jeg kan få plass til i vaginaen er bare 13 er d noen som har noen tips

Besvart 11.11.2018 16:17
 

Svar
Hei jente 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er noen unge jenter som kjøper dildo. Se artikkelen om sexleketøy. I stedet for dildo kan du øve med håndtaket på en sminkekost eller hårbørste.  Du kan også prøve med et stearinlys eller en gulrot i skjeden. Det du øver med kan ikke ha noen skarpe kanter og det må være ganske rent. Det som er rent nok til å putte i munnen, kan du også føre inn i skjeden. 
Er du sikker på at du trenger en dildo? Den letteste måten å få orgasme på er ved stimulering av den ytre delen av klitoris. Da trenger man ikke noe annet enn en finger. For å nyte stimuleringen må du først bli seksuelt tent/kåt. Da kiler det på en god måte i kjønnet ditt. 
Den ytre delen av klitoris finner øverst, mot magesiden, mellom de innerste kjønnsleppene, de som ikke har hårvekst. Disse ligger innenfor de ytterste, de som har hårvekst. Hvis du tar litt spytt på fingeren føles det bedre enn hvis det er helt tørt. Når du er blitt kåt, kan du også "hente ut" skjedesekret eller slim fra skjeden og bruke på klitoris-tuppen. Da blir det enda glattere og føles enda bedre. Øv deg når du har tid. 
Nyt kroppen og kjønnet ditt. Da blir du trygg på hvilke stimuleringer du liker og nyter. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vulva og vagina

Jentekropp (colourbox.com)

Noen har store kjønnslepper, andre har små. Noen har kanskje ulikt fra den ene siden til den andre. Og når de små er større enn de store, eller de indre vises utenpå de ytre – da må det vel være noe galt?

Les mer

Sexleketøy

En lilla vibrator og håndjern med rosa pels på. (www.colourbox.com)

Kanskje har du lyst å forsøke et sexleketøy når du onanerer eller har sex med en partner, men vet ikke hva du kan bruke eller hvordan du skal få tak i det? Eller kanskje du har funnet noe i skapet til en annen i familien din, men er usikker på om du kan låne det?

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex