Hopp til hovedinnholdet

Sår og svie etter samleie, hva kommer det av?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei har kjæreste. vi har sex 2 ganger når vi er i lag. nylig gjor vi det. andre gangen startet bra men det varte jo en stund å kjæresten min er ganske stor... fikk ikke vondt å la ikke merke til at jeg ikke var våt men etter samleiet gjor det vondt i fitta/vaginaen det svir liksom. Dagen etterpå svei det i fitta når jeg tisset og indre kjønnsleppene skjekket i speilet hva det kunne være å la merke til at jeg hadde et sår i venstre delen av mine indre kjønnslepper... så hva kommer dette av? (Vet det ikke er kjønnssykdom vi var hverandres første)

Besvart 11.11.2018 22:30
 

Svar
Hei jente 15 år!

Takk for at du skriver til ung.no!

Det er lett å få sår og rifter under samleie om skjeden ikke er våt nok før penetrering. Hvis han i tillegg er stor kan det øke risikoen for å få rifter. Det er ikke farlig, men ubehagelig.

Råder dere til å bruke lengre tid på forspillet, slik at skjeden din er våt, før han trenger inn i deg. Eventuelt kan dere bruke glidekrem. Da er det mindre sjanse for at du blir sår og får rifter. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ulike plager og ubehag etter samleie

Føttene til et par i senga (colourbox.com)

Mange spør ung.no om ulike plager de har fått etter samleie. Noe er vanlig og har sin naturlige forklaring. Annet kan være tegn på smitte eller noe som bør følges opp av lege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex