Hopp til hovedinnholdet

Kan en bli smittet av noe gjennom analsex om begge er friske?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hadde anal sex med kjæresten min og ingen av oss har noe sykdommer kan man bli smittet av noe sykdom ved anal sex også vi hadde bare anal sex ikke noe annet jeg kom ikke inni henne kan henne bli gravid ?

Besvart 13.11.2018 23:40
 

Svar
Hei gutt 18!

Takk for spørsmål. 

Skal en bli smittet av en seksuelt overførbar infeksjon, eller kjønnssykdom, må den en har sex med være smittet av noe og en må ha en form for sex som innbefatter slimhinnekontakt.

En har slimhinner i munnen, på tuppen av penis, i skjeden og i rompa. Har en sex uten slimhinnekontakt, vil en ikke bli smittet av noe. Les gjerne vedlagte artikkel om seksuelt overførbare infeksjoner.

Det er uansett ok å sjekke seg og teste seg der en har hatt sex, for eksempel i rompa om en har hatt en penis inn der eller i halsen om en har gitt noen munnsex. 

Analsex vil ikke gjøre at noen blir gravide. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver Sex og samfunn - i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex