Hopp til hovedinnholdet

Alle vennene mine fingrer og sånn, men jeg vil ikke, er jeg sent utviklet?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på om jeg er sent utviklet.. elns siden alle venne mine fingrer osv og jeg synes forsatt d er ekkelt og jeg blir ikke tent av d.. og typen vil ha sex med meg og jeg vil det selv men hvordan skal jeg forbedre meg.. tenk om jeg er dårlig?

Besvart 14.11.2018 18:25
 

Svar
Hei jente 15!

Takk for spørsmål.

Nei, det er ikke noe spesielt med deg. Det varierer veldig når en kjenner seg klar til å utforske sex med seg selv eller andre. Noen begynner tidlig, andre sent. For eksempel er gjennomsnittsalderen for jenter sitt første samleie omtrent 17 år. Siden du er 15, er det med andre ord helt ok og innafor å vente med å ha sex om du ikke kjenner deg klar.

Du lurer på hvordan du skal forberede deg til å ha sex med noen. Det første er å kjenne etter om du vil eller ikke og om personen som vil ha sex med deg er en du liker og tenner på.

Så er det ok å bruke litt tid på å finne ut hvor på kroppen det er godt å bli tatt på og hvordan du må bli stimulert for å få orgasmer og andre gode opplevelser. De fleste jenter trenger for eksempel å få stimulert både skjede og klitoris for å få orgasmer. Les de vedlagte artiklene som orgasme og onani for flere tips. 

Og; skal du ha sex med noen, er det fint å tenkt over hvordan du skal beskytte deg mot å bli gravid og å bli smittet av sykdommer. Helsesøster på helsestasjon for ungdom i kommunen din er fin å snakke med for å få råd og veiledning. 

Lykke til!

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver Sex og samfunn - i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Orgasme

Orgasme

Hva er egentlig en orgasme? Hvordan føles det? Er det forskjellig fra gutter og jenter? Mange lurer på mye rundt orgasme. Gjør du? Kanskje du finner svar her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet