Hopp til hovedinnholdet

Jeg har i utgangspunktet lyst til å ha sex me han også men vi kjenner hverandre ikke så godt

Jente 14 år
 

Spørsmål
Hei hei.
Jeg er en jente på 14 snart 15 som har et spørsmål

Jeg er veldig forelsket i en gutt(16år) og vi har en greie på gang =)
Jeg har fått en liten forrvarsel av en kompis av han om at han kan komme til å prøve seg på meg i senga.
Jeg har i utgangspunktet lyst til å ha sex me han også men vi kjenner hverandre ikke så godt + at jeg er jomfru så jeg vet lizzm ikke hvordan jeg skal reagere på det viss han prøver seg? Skal jeg være med på det eller skal jeg si at vi skal vente? han skal kanskje komme til meg på fredag så jeg hadde blitt veldig glad viss du/dere kunne svare til da =D

klem fra jente14 som venter svar så fort som murlig =)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Det er deilig å være forelsket, men jeg skjønner at du har fått noe å tenke på. Jeg synes ikke det er så fint, at kjæresten din har sagt til en kompis, at han har tenkt å prøve å få deg i senga. Dette er noe som bør være mellom to personer som er glad i hverandre. Det å ha sitt første samleie er et minne du vil ha for resten av livet ditt. Ikke noe som skal deles med uvedkommende.

Det er da veldig fornuftig å kjenne på sine egne grenser. Hvis dere ikke har vært sammen så lenge, bør du nok vente til du er sikker på dine følelser for han. Tenke over om du ønsker å debutere med sex nå. Dere har jo god tid. Bruk heller tiden til å bli kjent med hverandre.

Den dagen du føler deg moden nok til å ha sex, MÅ du huske på prevensjon. Du kan bli gravid i ditt første samleie. Er du moden for å ha sex, må du sørge for prevensjon også. Du kan få råd og veiledning på helsestasjon for ungdom. Der får man gratis kondom også. Du finner adresse på www.unghelse.no. Ikke la deg presse til å ha sex, du må ønske det selv.
Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjæresteforhold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjæresteforhold


Quiz: Kva veit du om bustad og flytting?

Kva står forkorting BSU for?