Hopp til hovedinnholdet

Skjedeinngangen sprekker ved samleie, hver så snill å gi meg tips

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 19 som har nå vært seksuell aktiv i ca 3 år. Jeg hadde tidligere en kjæreste som jeg var sammen med i 1.5 år og hadde aldri noen problemer under samleie med han, aldri vondt eller noe. Men nå 1 år senere har jeg derimot funnet en ny gutt. De 3 første gangene vi hadde samleie av det 0 problem. Men Nå etter gang nr 3 har skjedeingangen min begynt å sprekke. (Der de kutter opp ved fødsel) ca 3-5mm som gjør utrolig vondt! Noe som gjør at neste gang vi skal ha samleie at jeg er nødt til avbryte fordi det gjør så vondt. Jeg vet ikke om det har noe med at jeg er for trang eller at han har for stor penis. Har ingen anelse. Hversåsnill gi meg noe tips. Da dette er veldig flaut. Mvh jente 19

Besvart 15.11.2018 20:56
 

Svar
Hei jente 19 år!

Takk for at du skriver til ung.no!

Du forteller at du ikke har hatt problemer ved samleie med tidligere partner, men at du nå sprekker i huden mellom skjeden og endetarmen ved samleie. Det kan skyldes at den nye kjæresten har større penis, eller at han er for raskt med å trenge inn i deg. Det er viktig å ha et godt forspill, slik at skjeden din er våt før han trenger inn. Dere kan også bruke glidekrem. 

Har du soppinfeksjon i skjeden kan det føre til at du lettere får sår og rifter i forbindelse med samleie. Les mer om soppinfeksjon her på NHI.no eller sex og samfunn. Der får du også råd hvis du trenger behandling. 

Hvis problemer vedvarer råder jeg deg til å ta kontakt med fastlegen din eller helsestasjon for ungdom. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Kåt, men kroppen gir ikke forventet respons.

Jente sitter i senga og tenker (colourbox.com)

Veldig mange sliter med å få kroppen til å fungere som forventet i en seksuell situasjon. Lysten på sex er der, kanskje til og med veldig sterk, men den kroppslige responsen uteblir. Skjeden blir ikke våt... Penis blir ikke stiv... Hvorfor skjer det, og hva kan du gjøre med det?

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex