Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg gjøre henne trygg på meg?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Driver på med en jente nå og hun sier ikke at hun vil ha sex før hun er mer trygg på meg og har mer tilitt. Jeg liker henne veldig godt og lurer på hvordan jeg kan få henne til og føle seg trygg på meg?

Besvart 17.11.2018 11:33
 

Svar
Hei gutt 17!

Takk for spørsmål.

Så fint du vil gjøre ditt for at hun skal bli trygg på deg! Om sex skal bli en god opplevelse både for deg og henne, er det viktig at begge kjenner dere trygge på hverandre og vet hva den andre liker og ikke liker.

En god start på å gjøre noen trygg, er å vente og ikke presse eller overtale henne til å gjøre noe hun ikke vil. Det er også fint å snakke sammen om hvordan en har lyst til å ha det sammen.

Du kan fortelle hva du har lyst til og trenger for å fortsette å være sammen med henne, slik at hun også forstår dere er to om å være sammen. Skal hun ha det bra, er det også avhengig av at du har det bra. 

Dere kan også snakke med helsesøster sammen. Kanskje er hun usikker på hva hun må gjøre for ikke å bli gravid eller bli smittet av sykdommer. Helsesøster på helsestasjon for ungdom i kommunen deres kan gi gode råd og tips om hva som skal til. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver Sex og samfunn - i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex