Hopp til hovedinnholdet

Kommer blod når jeg tisser, etter sex. Hva betyr dette?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg hadde sex for første gang uten kondom, ikke lenge i det hele tatt. Når jeg skulle tisse kom det masse blod. Er dette farlig. Jeg har tisset flere ganger denne kvelden og hver gang svir det litt og det kommer blod imens/etter jeg har tissa. Det er ikke blod i tisset mitt men det kommer fra er anet sted. Hva kan dette bety? Er veldig redd

Besvart 22.11.2018 12:57
 

Svar
Hei

Slimhinnene kan bli veldig sår ved sex, spesielt de første gangene. Og det skjer lettere hvis man er anspent og ikke våt nok i underlivet. Da kan jenten få rifter i underlivet av penis.

Jeg tror det er derfor du blør nå. Jeg tror du egentlig blør fra skjeden eller huden rundt, og at det er derfor du ser blod når du tisser. Når det gjør vondt når du tisser, komme det av at huden rundt urinrøret er sår. Du kan godt smøre litt med olje eller fet krem der. 

Når jenta blir kåt, skiller skjeden automatisk ut mer væske. Denne væsken skal smøre skjeden, slik at penis ikke skal lage rifter. For en kan få slike «gangsår» i skjeden, slik en kan få det andre steder på huden også. 

Derfor er det svært viktig at en gir seg god tid til forspill, til å bli kåt først, FØR penis kommer inn i skjeden. Om en likevel ikke blir våt nok, bør en bruke olje eller glidemiddel.

Du er 14 år, og under den seksuelle lavalderen. Lavalderen skal beskytte unge mot at andre har sex med dem før de er klar. Ofte kan unge være nysgjerrige og kåte og en kan tro at en er klar for sex. Mens en egentlig ikke er klar til å takle alt det fysiske det innebærer, og de konsekvensene dette kan ha.

Jeg ønsker ikke å bruke pekefingeren mot deg her! Du vet best selv, hva du er klar for og ikke. Men husk at eldre mennesker kan utnytte kåtheten og nysgjerrigheten til yngre mennesker, og ha sex med noen som de vet egentlig ikke er klar for det.

Du har maange år igjen, der du kan glede deg over nærheten og det fantastisk spennende seksualiteten kan gi. Sex blir best hvis man gir seg tid til å oppdage egen kropp (hva liker jeg, hva gjør meg kåt?). Og hvis man tar det sakte så man kan åpne seg, tørre å gi av seg selv. Det får man kun til ved tid og respekt.

Jeg vil råde deg til å bruke mer tid på å bli kjent med seksualiteten din. Bruk gjerne tid til å kline, rote, fingre, før dere gjør noe annet. Husk at du kan bli gravid og få kjønnssykdommer av sex. Så bruk kondom. Og oppsøk helsesøster for prevensjon hvis du har sex.

Bruk også gjerne krem eller olje mot tørr skjede ved sex (men aller helst tid til å bli kåt!).

Går det ikke over, det med sårheten og blodet når du tisser, bør du gå til lege eller helsesøster. De er vant til slike spørsmål og har taushetsplikt.

 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex