Hopp til hovedinnholdet

Er det ein aldersgrense på hvor gammel du må være for å kjøpe dildo?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, har lyst til å kjøpe ein dildo, men er det ein aldersgrense på hvor gammel du må være for å kjøpe en, eller enn anbefalt aldersgrense på det. For jeg og kjæresten min bestemte oss for å ha sex når jeg blei 16 og jeg er 15 år.

Besvart 20.11.2018 18:38
 

Svar
Hei jente 15 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er ingen aldersgrense for å kjøpe dildo/sexleketøy i butikk. Det er heller ingen anbefalt aldersgrense. Det er en selv som vet om en klar for å prøve det eller ikke. 
Det er noen som øver seg med dildo eller noe annet i skjeden før de skal ha samleie. 
Men det viktigste du kan gjøre før dere to skal utforske og ha seksualitet sammen, er at du øver deg på å nyte kjønnet ditt, at du onanere til orgasme. Den letteste måten å få orgasme på er ved stimulering av den ytre delen av klitoris. Noen, omlag 30 %, nyter stimulering inne i skjeden og får orgasme på den måten. 
Kanskje kan du og kjæresten først kan lære dere å stimulere hverandres kjønn til orgasme ved stimulering med finger mot ytre del av klitoris, eventuelt fingring i skjeden, hånd rundt penis eller munn? Da vet dere hva den andre liker og nyter, og samleie kommer da ofte som en naturlig fortsettelse av seksualiteten.
Dere kan lese dette og artiklene sammen, og snakke om det dere leser.
Nyt kroppen og kjønnet ditt! 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sexleketøy

En lilla vibrator og håndjern med rosa pels på. (www.colourbox.com)

Kanskje har du lyst å forsøke et sexleketøy når du onanerer eller har sex med en partner, men vet ikke hva du kan bruke eller hvordan du skal få tak i det? Eller kanskje du har funnet noe i skapet til en annen i familien din, men er usikker på om du kan låne det?

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Vanlige samleiestillinger

Hånd på pute (colourbox.com)

Lurer du på hvordan du skal bevege deg når du har samleie? Man kan ikke noe man aldri har gjort tidligere! Man må prøve seg fram, snakke sammen om hva man liker, og øve seg. Her kan du få litt kunnskap som gjør deg tryggere.

Les mer

Ingen aldersgrense på prevensjon

Kondomer (colourbox.com)

Det er ingen aldersgrense på verken hormonell prevensjon eller kondomer. Er du seksuelt aktiv, har du rett til trygg prevensjon. Men hva med foreldrene? Skal de informeres?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex