Hopp til hovedinnholdet

Tanken på oralsex er ekkel. Påvirker kostholdet smaken av kjønn?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg syntes tanken på oralsex er ganske ekkelt. Jeg har kjæreste og vi har vært sammen i 9 måneder. Han har fingret meg og jeg har runket han men ikke noe mer. Venninnene mine syntes det er rart. Jeg føler meg ukomfortabel når han prøver å gå ned på meg. For jeg føler på at han gjør det fordi han «må». Har det noe med kostholdet hvordan det lukter eller «smaker» der nede

Besvart 25.11.2018 09:05
 

Svar
Hei jente 15 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Smaken kan avhenge av hva man har spist. Noen mener at sitrusfrukter setter sitrussmak på forsats/sæd og skjedesekret. Sterke krydder og mye løk, hvitløk etc. kan gi sterk smak. Sæd vil som regel også smake litt salt. Sæd har en Ph verdi på omlag 7 og er altså nøytral. Skjedesekret ligger på omlag 4,7 til 3,8 i pH verdi, og er litt syrlig. 
Det er du som bestemmer over kroppen din og hva du vil og ikke vil gjøre, akkurat som kjæresten din velger hva han vil gjøre eller ikke gjøre. Snakk med han om dette med oralsex. Spør hvordan han synes det er. Tenner han seksuelt på det? Mange gutter tenner på det og nyter at kjæresten liker det. 
Hvis du vil la han gi deg oralsex, må du slappe av og nyte det. Før seksualiteten kan du dusje eller vaske deg. Da vet du at kjønnet ditt er rent. Du må altså gå inn for å slappe av og nyte, ikke bare halvveis. 
Snakk med kjæresten!


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex