Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ha sex selvom jeg er 13 år.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Jeg vil ha sex selv om jeg er 13 år og jeg synes det ser deilig ut. Jeg har så lyst på å sexe

Besvart 01.12.2018 20:05
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er helt vanlig å tenke mye på sex og ha lyst til å ha sex på din alder. Det skjer store hormonelle endringer i kroppen som gjør at man naturlig kan bli nysgjerrig når man er 13 år. Samtidig betyr ikke det at kroppen er klar for å ha sex med en annen person når man er 13 år. 

Sex med en annen er et stort steg ut i seksualiteten og før man har det, er det viktig å kjenne og være trygg på kroppen sin. I Norge er den seksuelle lavalderen 16 år. Det er for å beskytte personer som er under 16 år for ikke å bli utsatt for seksuelle handlinger man ikke er moden for. Jeg vil anbefale deg å heller bruke tiden på å utforske deg selv mer - bli kjent med seksualiteten og kroppen din.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Jeg tenker mye på sex

Tenkeboble med ordet SEX (colourbox.com)

Du har kanskje knapt begynt å merke at du er i puberteten, men likevel tenker du mange seksuelle tanker. Eller du er godt i gang med puberteten, og hodet er fylt av sextanker. Nesten hele tiden. Det kan være plagsomt, flaut, ekkelt og skamfullt, men er veldig vanlig og helt normalt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser