Hopp til hovedinnholdet

Er det lov å ha "sex" når du er 13 år med en jente?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Er det lov med «sex» når du er 13 med en jente? Altså slikking og fingring i rompen? Er det godt og fingre seg selv i vagina? Har prøvd med en men det er ikke noe deilig og er veldig trangt. Noen tips?

Besvart 03.12.2018 11:48
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til oss!

I Norge er det en lov som sier at den seksuelle lavalder er 16 år, denne loven er laget for å beskytte barn og unge slik at de ikke blir utnyttet eller føler seg presset til å ha sex med andre før de er moden nok. Denne loven gjelder uansett hvilket kjønn det er som har sex.

Det er uansett lurt å først lære seg hvordan man har det fint med seg selv, før man prøver med andre. Det er heller ikke slik at man begynner med sex i rompa. For de aller fleste jenter er det klitoris som gir størst nytelse, derfor kan det lønne seg å finne ut hvordan du selv liker å ta på deg. Ikke alle får nytelse av å fingre seg i skjeden heller. Som sagt det er klitoris som er stjernen.

Tenk også nøye igjennom hvor dine grenser går, og hva du er komfortabel med å dele med andre. Går man for fort frem eller har sex for tidlig kan dette føre til at man får et litt vanskelig forhold til sex senere i livet. 

Derfor anbefaler jeg deg å begynne med deg selv, slapp godt av og finn ut hva du liker. Er noe ubehagelig eller vondt så ikke gjør det. Det er absolutt ikke noe hastverk. Dessuten kan du jo fint fantasere om hva du vil, det skader ingen :)

SEX skal BARE være godt, aldri vondt.

Jeg legger ved noen artikler om hva du kan prøve for at det skal blir godt for deg når du onanerer.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex