Hopp til hovedinnholdet

Genital herpes? Klør og rød på låret etter sex. Shavet meg samme dag ?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på om jeg kan ha genital herpes. Jeg har munnherpes (virus 1), men utbruddet gikk bort for ca. 1 uke siden. I dag sugde jeg kjæresten min og hadde samleie etter det. Utover på kveldinga begynte det å klø nedentil og røde flekker har kommet opp ved der låret og selve fitta «møtes». Har hatt litt sånn før da jeg shavet oppover, men shavet bare nedover i går. Kan det være herpes?

Besvart 16.12.2018 10:38
 

Svar
Hei

Tidlige symptomer på genital herpes er. Før du får utbrudd, merker de fleste prikking og det kommer små kuler under huden. Så kommer det væskefylte blemmer. 

Jeg kan ikke svare sikkert, men ut fra beskrivelsen din er det mer trolig at det er en reaksjon fra din barbering. 

For å få en sikker diagnose kan du kontakte helsestasjon for ungdom der du bor. Der er det lege og jordmor som kan se hva som er årsaken til de røde flekkene du beskriver. Alle som jobber på helsestasjon for ungdom har taushetsplikt og tilbudet er gratis.

Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Herpes – munnherpes og kjønnsherpes

Herpes

Herpes er vanligere enn du tror. Rundt 80 % av befolkningen i Norge kan være smittet med et herpesvirus. Mange er smittet uten at de noen gang får utbrudd med sår.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva med annet kroppshår og hår i ansiktet? Vil du ha det eller vil du fjerne det? Hvordan fjerner du det i tilfelle?

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex