Hopp til hovedinnholdet

Er det sjanse for å bli gravid uten at gutten får orgasme inni meg? 

Jente 15 år
 

Spørsmål
hei. jeg og kjæresten min hadde sex for ca 2 uker siden. vi har ikke så nøye med kondom og jeg går heller ikke på p-piller eller noe sånt. men han tok ut kukken sin før han fikk orgasme inne i meg. men jeg lurer på om det er sjangse for at jeg er gravid ? bør jeg ta en test ? har ikke merket noe symptomer enda. håper dere svarer !!!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Klart vi svarer!! Takk for at du skriver inn til oss. Det er bra :-)

Det å trekke penis ut av sjeden før det går for gutten er ikke regnet som noen effektiv prevensjonsmetode. Sjansen for å bli gravid er ikke stor, men den er der. Noe av dette skyldes at gutten "lekker" litt før det går for han, men aller mest handler det om at de fleste gutter ikke har veldig god kontroll over utløsningen. Dermed er det fare for å få sæd inn i sjeden, selv om intensjonen var å trekke den ut.

Sjansen for at du er gravid er ikke stor, men dersom mensen uteblir, er det lurt å ta en test. Det får du gjort gratis på helsestasjon for ungdom der du bor. Der kan du også få god veiledning i bruken av ulike prevensjonsmetoder. Ta med deg kjæresten din, så lærer dere litt begge to!


med hilsen fra Helsebror
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om studier i utlandet?

Kan man ta ex.phil i utlandet?