Hopp til hovedinnholdet

Hatt p-stav i 3 mndr. Etter siste sex, har jeg hatt kraftige blødninger.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 19 år, har hatt p-stav i litt over 3 måneder nå og blødningene er litt av og på. Hadde sex for 4 dager tilbake og siden det har jeg hatt kraftige blødninger. De første 2 dagene kjente jeg litt mensensmerter, jeg vet ikke om det kan være at jeg har bare mensen eller blødningene er pga samleie. Det har gått 3 dager nå med mye blødninger. Er dette normalt? Med tanke på at jeg har p-stav i tillegg.

Besvart 15.12.2018 14:31
 

Svar
Hei jente 19 år!

Det du opplever er sannsynligvis helt normalt. P-stav kan hos noen gi uregelmessige blødninger. Du kan lese mer om p-stav her. 

Det kan være at det har hopet seg opp blod i livmoren, at livmorslimhinnen var i ferd med å bygge seg opp med blod, og at det skulle komme en større blødning. Samleiet kan ha forårsaket at livmoren trakk seg sammen og at blodet begynte å komme ut. 

Hvis du har hatt ubeskyttet seksualitet, må du teste deg for seksuelt overførbare infeksjoner (SOI)/kjønnssykdommer. Noen SOI kan gi lettblødende slimhinner. Du kan teste deg på helsestasjon for ungdom eller hos fastlegen. Hvis du får feber, må du snakke med lege med en gang. 

Hvis du er usikker på hva blødningen skyldes må du snakke med lege. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Akutt behov for helsehjelp

Ambulanse (foto: ung.no)

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex