Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg klar for å ha sex med kjæresten og lurer på prevensjon.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg skal snart ha sex med kjæresten føler meg klar. Begge er jomfru. Jeg har stilt spørsmål her før om prevensjon. Jeg spurte om kondom er trygt, en gang har dere svart at det er det mest usikre prevensjonen. Og andre ganger har dere svart at det er trygt. Hva er riktig??? Blir veldig forvirra når dere sier to forskjellige ting

Besvart 16.12.2018 08:45
 

Svar
Hei!

Kondom er et trygt prevensjonsmiddel når det brukes riktig.

Sjekk datostemplingen på pakken. Når kondomen skal settes på penis, er det viktig å klemme over tuppen, for å unngå at det blir luft i den slik at den kan sprekk under samleiet.

Det er også viktig at kondomen holdes på penis helt til gutten har trekt den ut av skjeden.

Jeg anbefaler deg å lese artikkelen under om kondom.

Når dere begge er jomfru, trenger dere ikke å frykte kjønnssykdom og kan du også velge et annet prevensjonsmiddel, som f.eks. p-piller eller et langtidsvirkende prevensjonsmiddel. Jeg anbefaler dere å snakke med helsesøster eller Helsestasjon for ungdom, for å få god informasjon om ulike valg.

Lykke til!

 

 

 

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kondom

Fakta om kondomer (ung.no)

Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex