Hopp til hovedinnholdet

Vet ikke hvordan jeg utforsker seksualitet med typen min.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er 15 år og blir 16 om ca to uker. Jeg ogg typen har akkurat begynt å ha litt mer seksuell kontakt. men jeg ar aldri sugd eller runket noen før og er veldig usikker på hvordan jeg går fram og er redd for at jeg skal gjøre det feil. vi har ikke snakket noe om dette temaet og vet ikke helt hvordan jeg skal snakke om det uten å virke skikkelig kåt og desperat

Besvart 16.12.2018 09:39
 

Svar
Hei jente 15 år.

Så bra du skrev til oss.

Det er vanlig at man ikke kan noe man aldri har gjort tidligere. Hvordan skal man egentlig kunne det? 

Du kan snakke med typen din om dette. Du kan si at du ikke har noen seksuell erfaring og at han må veilede deg, vise deg hva han liker og nyter. 

Når du onanerer ham, kan du spørre hvor på penisen du skal holde, hvor hardt/mykt du skal holde og hvilken takt du skal onanere ham i, om du gjør det for fort, for sakte eller passelig.

Når det gjelder å suge penisen/oralsex må du tenke gjennom om dette er noe du vil. Det er ikke så lett å snakke da, men du kan se på ansiktet hans om han nyter. Du kan også stoppe og spørre hvordan det føles. Du kan holde hånden rundt roten av penisen for å hindre at penisen kommer for langt inn i munnen. Det er uansett penishodet som er det mest følsomme området på penisen. 

Tenk gjennom grensene dine, hva du vil gjøre og hva du ikke vil gjøre. ta det sakte, i ditt tempo. Snakk med typen. 

Du kan også snakke med helsesøster om dette. Ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og eventuelt svaret her. Da har dere et godt utgangspunkt for en samtale. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex