Hopp til hovedinnholdet

Smerter og kløe etter sex. Gynekolog?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har nettopp kommet ut av et langt forhold der jeg opplevde flere ganger at jeg hadde smerter i underlivet under sex. Sammen med disse smertene kom en slags kløe og jeg trodde da jeg hadde fått soppinfeksjon og brukte canesten. En gang var jeg hos legen og hun fant ingenting som tydet på det eller en annen grunn til at jeg hadde vondt. Har prøvd glidemiddel også men det er fortsatt litt vondt og ikke sånn det var før. Selv om jeg er ute av det forholdet skal jeg jo ha sex igjen og jeg lurer da på om det er vits å dra til gynekolog og om de kan finne noe feil? For det har ikke alltid vært vondt, men den siste gangen ga det seg aldri og det har vært vondt siden det. Kanskje et halvt år eller litt mer. Høres det ut som det er et problem eller er det noe jeg kan fikse selv?

Besvart 12.01.2019 16:34
 

Svar
Hei jente 20 år. 

Så bra at du skrev til oss her på ung.no

Det skal ikke være kontinuerlig vondt i skjeden etter at man har samleie. Jeg anbefaler at du ordner time til gynekolog. Fastlegen kan henvise deg en gynekolog med driftsavtale eller du kan bestille time hos en privatpraktiserende gynekolog. Da er det dyrere, men kortere ventetid. 

Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Kroniske smerter i vulva, ytre kjønnsorgan

Par i senga har problemer (colourbox.com)

Smerter i kvinners ytre kjønnsorgan, vulva, kalles for vulvodyni. Smerter ved skjedeinngangen kalles for vestibulitt. Disse tilstandene gir ofte smerter ved samleie. Mange kvinner lider av nærmest kroniske smerter ved samleie, og noen har også smerter hele tiden, selv uten berøring av vulva.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex