Hopp til hovedinnholdet

Hva kan være konsekvensene av at jeg som gutt har sex med en annen gutt?

Gutt 16 år
 

Spørsmål
Hei!

Hva kan være konsekvensene av at jeg som gutt har sex med en annen gutt? Hva er den store forskjellen mellom slik homofil sex og heterofil sex med tanke på konsekvensene? Er det sant at HIV/AIDS er mest framtredende blant homofile menn? Hvorfor er det slik? Er det hovedsaklig analsex som har skylda for spredning av kjønnssykdommer eller seksuelt overførbare sykdommer?

Dersom både jeg og han jeg har sex med ikke har noen kjønnssykdommer, er det da nødvendig at vi bruker kondom ved analsex da? Kan spytt fungere som glidemiddel om man tar det på kondomet? Hvor får man tak i glidemiddel?

Jeg hadde følt det som veldig flaut om jeg hadde kjøpt kondomer på en vanlig dagligvare butikk. Hva kan jeg gjøre angående det? Hva pleier folk å gjøre?

Mvh homofil gutt 16 :)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Den største forskjellen på konsekvensene av homofil sex og heterofil sex, er jo at man kan bli gravid ved heterofil sex, men ikke av homofil sex....  Ellers så er jo kanskje ikke konsekvensene så veldig ulike.

Både ved homofil og heterofil sex uten beskyttelse, så er det jo fare for smitte hvis partneren har en seksuelt overførbar sykdom.  Du har rett i at det er noe mer HIV-smitte i noen miljøer av homofile menn.  Dette handler nok om at det er miljøer der analsex uten kondom foregår, og da er smittemuligheten noe økt fordi det kan bli litt rifter i slimhinnen/endetarmsåpningen ved analt samleie.  Dette øker smittefaren.

Det er anbefalt å bruke kondom ved analt samleie både ved homofil og heterofil sex, selv om man er sikker på at partneren ikke har en seksuelt overførbar sykdom.  Det er stort antall e-koli bakterier i endetarmen, og det kan gi plager som urinveisinfeksjoner og betennelser i urinrøret.  Spytt kan brukes som "glidemiddel".  Glidemiddel får man ellers kjøpt på apotek, kondomeriet, på nettet og man kan få det i små engangsposer hos helsesøster eller på helsestasjon for ungdom.  Der kan du også få gratis kondomer, så mye du trenger.

Mange syns det er litt flaut å kjøpe kondomer på dagligvarebutikken, men det er jo bare å legge det sammen med det andre man kjøper som det mest naturlige i verden.... -Så blir man vant til det etterhvert.  Noen velger nok heller å handle på nett eller kondomeriet og lignende butikker eller på apoteket.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om prevensjon og graviditet?

Hva er det aller sikreste prevensjonsmiddelet for å hindre graviditet?