Hopp til hovedinnholdet

Utfloden har endret farge og lukt

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg hadde sex for første gang for noen dager siden. Vi brukte ikke kondom eller annen prevansjon, men han kom ikke inni meg. Jeg tok en angrepille dagen etter bare sånn itilfelle. Men nå dagene etter så har jeg en rar følelse nedentil, spessielt om morningene.(klarer ikkje å beskrive følelsen, det er ikke direkte vondt men mer ubehagelig.) Asså merker jeg også at utfloden har fått en mer brunlig/rødlig farge, og lukter anderledes. Det lukter ikkje nødventigvis vondt nedentil, men bare anderledes. Er dette normalt, eller er det noe feil med meg?

Besvart 15.01.2019 17:05
 

Svar
Hei

Det er bra at du to nødprevensjon, for å hindre at du kan bli gravid. Men det aller beste er at dere bruker prevensjon, slik at dere ikke kommer i en slik situasjon igjen.

Det er vanlig at utfloden endrer seg og at mensen kan bli forstyrret i forhold til bruk av nødprevensjon.

Her kan du få mer informasjon om bruk av nødprevensjon.

Les gjerne artiklene nedenfor for mer informasjon om prevensjon eller ta kontakt med helsesykepleier, helsestasjon for ungdom.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Få dekket deler av utgiftene til prevensjon

P-piller

Er du mellom 16 og 21 år skal du få dekket opptil 116 kroner (januar 2018) for hver tredje måneds forbruk av de ulike prevensjonsmetodene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex