Hopp til hovedinnholdet

Vanskelig for å få orgasme. Har en hvit flekk på klitoris. Har ikke SOI.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 17 år gammel jente som har har hatt vanskeligheter med å få orgasme. Jeg har aldri hatt en. For egentlig hver gang jeg tar på klitoris, eller kjæresten min gjør det så kan det være godt men også vondt. Til tider er det bare vondt. Jeg har prøv det meste, være forsiktig og mer hardhendt men ingenting fungerer. Jeg har aldri klart å komme over den «kneika» når du får en orgasme. Dette tror jeg er fordi jeg får vondt når jeg prøver. Det jeg har sett er at på klitoris så har jeg en liten hvit flekk eller nesten som en liten blemme. Den stikker litt ut, er helt hvit og gjør vondt å ta på og gnir mot «hetten» over klitoris som gjør at «hetten» blir vond og irritert. Av og til føler jeg også at den gjør at jeg blir mindre følsom på klitoris og er en av grunnene til at jeg ikke får orgasme. Jeg er veldig sikker på det ikke er en kjønnsykdom. Den har vert der veldig lenge. Jeg har prøvd å Google det men ingenting lignende kommer opp. Hva kan dette være? Og hva bør jeg gjøre?

Besvart 14.01.2019 17:33
 

Svar
Hei jente 17 år. 

Så bra at du skrev til oss. 

Du må snakke med lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen om den hvite flekken du har på klitoris. Det er ikke noe å vente med. Hvis legen ikke forstår hva dette er, skal legen henvise deg til en gynekolog. Du kan også chatte med helsepersonell på ungdomsklinikken Sex og samfunn. Hvis du bor i eller rundt Oslo, kan du henvende deg der for hjelp. Ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. Da slipper du å forklare så mye. 

Det kan være at denne hvite flekken forhindrer deg i å få orgasme, og gode råd om orgasme må vente til du har fått hjelp/behandling. Jeg legge ved artikler om seksualitet som du kan se på senere. 

Snakk med lege!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Vanlige samleiestillinger

Hånd på pute (colourbox.com)

Lurer du på hvordan du skal bevege deg når du har samleie? Man kan ikke noe man aldri har gjort tidligere! Man må prøve seg fram, snakke sammen om hva man liker, og øve seg. Her kan du få litt kunnskap som gjør deg tryggere.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex