Hopp til hovedinnholdet

Ønsker tips til hvordan fingre.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har en kjæreste, og vi har lyst til å ekprimentere litt. Vi har snakket om det, og begge er klare og trygge på hverandre. Men jeg lurer på siden jeg har aldri fingret meg selv og han har aldri fingret noen. Noen tips til hvordan vi gjør det? Og jeg blir ikke så fort våt osv, er det farlig hvis har slikker meg? Kan jeg få noe plager eller lignende av det?

Besvart 16.01.2019 14:03
 

Svar
Hei

Når man er på din alder, er det helt vanlig å kjenne seg kåt og være nysgjerrig på sex, men det betyr ikke at du er klar for å ha sex med et annet menneske ennå. 

Sex med en annen er et stort steg ut i seksualiteten og før man har det, er det viktig å kjenne og være trygg på kroppen sin. Når man er på din alder, kan man godt føle seg veldig moden og klar for samleie, men i ettertid så skjønner mange som debuterte så tidlig, at de ikke var det.

Den seksuelle lavalder i Norge er 16 år. Det er for å beskytte personer som er under 16 år for ikke å bli utsatt for seksuelle handlinger en ikke er moden for. Jeg kan ikke på grunn av din alder si at det er greit at du har sex med noen andre ennå, men du er nok veldig klar for å ha sex med deg selv.

Benytt tiden til å utforske deg selv mer - bli kjent med seksualiteten og kroppen din. På den måten vil du være bedre forberedt den dagen du skal ha sex med et annet menneske.

Når det gjelder ditt spørsmål om slikking, så er ikke det farlig, og så sant ikke den som slikker har et herpessår på munnen, er det lite plager man kan få av det. 

Håper dette er til hjelp for deg. Les gjerne artiklene under her. 

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex