Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir ikke kåt og klarer ikke å komme, hva kan jeg gjøre?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 18 år, og er sammen med en gutt. Mistet jomfrudommen min til han for rundt 2 mnd siden, og vi har sex ganske ofte. Vi har prøvd mye forskjellig, men jeg synes det er vanskelig å føle meg kåt, og å komme virker nesten umulig. Jeg klarer å komme på egenhånd, selvom det til tider kan bli vanskelig det og. Han vet hva jeg liker og han gjør ikke noe feil, er bare at jeg ikke blir kåt. Dette er veldig frustrerende. Med tidligere kjærester har jeg lettere følt meg kåt, selv om vi ikke gjorde noe seksuelt fra før av. Er dette noe som kan forbedres, eller er det bare sånn jeg er? Er det noe jeg kan gjøre for å gjøre det bedre?

Besvart 16.01.2019 21:54
 

Svar
Hei jente 18!

Så fint du skriver inn til ung.no og ber om hjelp. Det kan ikke være noe godt for deg å ha det slik du forteller om i spørsmålet ditt.

Du sier at du ikke blir kåt og at du ikke kommer. Det er vanskelig å komme om en ikke føler seg kåt og tent. Skal en få orgasmer, må en både kjenne seg klar for å ha sex, bli kåt på den en skal ha sex med og gjøre de tingene som en liker og synes er deilig. 

Prøver en å ha sex med noen uten å være kåt eller klar og i tillegg kanskje ikke får de stimuleringene en trenger, blir ikke sex den gode opplevelsen det kunne ha vært.

Det er ikke uvanlig at en i noen perioder av livet opplever redusert lyst eller at den er borte. En kan for eksempel være sliten, syk, ikke like kjæresten sin eller oppleve andre ting som tar fokus og energi.

En kan også oppleve at bruk av ulike medisiner som prevensjon og antidepressiva reduserer lysten. Har du nylig begynt på en ny medisin, er det derfor ok å snakke med den som ga deg resept og spørre om det er mulig å bytte til noe annet. Les gjerne vedlagte artikler for mere informasjon om manglende lyst.

For mange, kan det hjelpe å snakke med noen når en har det vanskelig - slik som du forteller om i spørsmålet ditt. Helsesykepleier på helsestasjon for ungdom i kommunen din kan være fin å snakke med.

Lykke til!

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Ulik kåthet – forskjell i seksuell lyst

Par har problemer i senga (colourbox.com)

Hvor mye lyst man har på sex, kan være ulikt. Hvis en av partene i et forhold ønsker å ha mye seksualitet, mens den andre ikke har så stor seksuell lyst, kan det bli problemer i parforholdet.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex