Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med angst og det går utover ereksjonen og sexlivet!

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg sliter veldig mye med angst og det har gått utover sexlivet mitt. Jeg klarer ikke være hard under sex, alt går bra når jeg blir runket og lignende men penis blir slapp etter noen sekunder og jeg klarer ikke å fullføre sex. Jeg klarer ikke å ha det sånn lenger, og det har vært sånn i ca 2 år nå, dette skjer selvom jeg er med kjæresten min som jeg er veldig trygg på. Det går utover selvtilliten min og føler jeg ikke er bra nok når det er sånn. Jeg tenker på dette hele tiden og om det ikke blir bedre vet jeg ikke hva jeg gjør. Hva bør jeg gjøre?

Besvart 22.01.2019 18:50
 

Svar
Hei gutt 17 år

Jeg forstår at du strever med angst og at dette går utover både selvtilliten og sexlivet ditt. Noe som er både vondt og vanskelig å håndtere når det varer over en lengre periode.

Det er nok mange unge gutter som kjenner seg igjen i fortvilelsen av å ikke klare å opprettholde ereksjonen selv om sexlysten er tilstede. Du er ikke alene om at det kan skje i perioder. Stress og negative tanker kan blandt annet føre til ereksjonsproblemer. 

Heldigvis finnes det god behandling for ulike angstlidelser. Jeg vil anbefale deg å oppsøke fastlege din og være ærlig om hvordan du har det. Først da kan du få ordentlig hjelp.

Legen vil da også kunne gjøre nødvendige undersøkelser iforhold til ereksjonssvikten du opplever. Dersom det ikke er noen medisinske årsaker til ereksjonsvikten vil kanskje legen henvise deg til en sexolog. Hos en sexolog kan du få god veiledning om hvordan du skal klare å gjenopprette et godt sexliv:).

Jeg håper du tar motet til deg og oppsøker hjelp. 

Lykke til!!!

 

Med vennlig hilsen helsesykepleier/ jordmor, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Kåt, men kroppen gir ikke forventet respons.

Jente sitter i senga og tenker (colourbox.com)

Veldig mange sliter med å få kroppen til å fungere som forventet i en seksuell situasjon. Lysten på sex er der, kanskje til og med veldig sterk, men den kroppslige responsen uteblir. Skjeden blir ikke våt... Penis blir ikke stiv... Hvorfor skjer det, og hva kan du gjøre med det?

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hva er en sexolog?

Hilsen sexologen, ung.no

Fra januar 2017 har en ny gruppe fagpersoner begynt å svare på spørsmål på ung.no – sexologer. Lurer du på hva en sexolog er og hva de kan svare på? Da kan du lese om det her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex