Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli mindre "følsom", altså at det tar lengere tid før jeg får orgasme, hvis jeg runker mye, er dette sant? Er det godt og runke med kondom?

Gutt 15 år
 

Spørsmål
jeg har hørt av at jeg kan bli mindre "følsom", altså at det tar lengere tid før jeg får orgasme, vis jeg runker mye, er dette sant? er det godt og runke med kondom? vet at mange har prøvd det, men lurer litt på om det er noen forskjeld.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Takk for at du skriver inn til oss!

Du blir ikke mindre følsom dersom du ronker mye. Det som er problemet for mange gutter er at de får utløsning for tidlig når de ligger med en jente. Jeg vil derfor anbefale deg å øve deg litt i å holde igjen utløsningen litt også når du ronker.

Når det gjelder å ronke med kondom er det bare å prøve! Om det er godt eller ikke må du nesten finne ut av selv. Jeg vil anta at du synes det er litt spennende å prøve nye ting, og det er bra. Ellers er det lurt å øve seg litt på å tre på en kondom. Det vil du få nytte av senere :-)

Lykke til !med hilsen fra Helsebror
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan trer du på et kondom?

Kondom på tommelen (colourbox.com)

Når du ikke har gjort det før, er det ikke alltid så lett å få det til. Det kan være lurt å trene litt for seg selv for å få teknikken i hendene.

Les mer

Kondom

Fakta om kondomer (ung.no)

Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om studier i utlandet?

Hva er ERASMUS?