Hopp til hovedinnholdet

For stor penis til å få inn i skjeden. Tips til hva jeg kan gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei, kjæresten min har for stor penis til å komme inn i meg. Har du noen tips til hva jeg kan gjøre?

Besvart 22.01.2019 19:45
 

Svar
Hei jente 13 år. 

Kan det være at du ikke er helt klar til å ha samleie?

Hvis man ikke er helt klar til å ha samleie, er det vanskelig å bli seksuelt tent. Da er skjeden trang og tørr. For at det skal bli plass, må jenta være seksuelt tent. Da blir skjeden våt og utvidet.

Hvis man er engstelig, eller ikke klarer å slappe godt nok av i situasjonen, er det lett at man, uten på tenke på det, strammer musklene i bekkenet. Da kan skjeden nesten lukke seg. 

I og med at penisen er så stor, er det fordi han er eldre enn deg, at han er kommet lengre i puberteten enn det du er? 

Hvis han ikke er på samme alder og modenhets nivå som det du er, at han er eldre, er det viktig at dere vet at en som er eldre ikke kan ha sex med en som er yngre. Hvis han er 16 år, eller eldre enn 16 år, er det forbudt. Det er hans ansvar at dere ikke har sex. Hvis dere har sex, kan han bli anmeldt. Se artikkelen om sex og aldersgrenser. 

Kanskje skal du bruke litt mer tid på å bli godt kjent med kroppen og kjønnet ditt før du utforsker og har seksualitet med en annen person? 

Det er noen ting man burde være klar over når det gjelder det å utforske seksualitet med en annen person. Man må være på omtrent samme alder og modenhets-nivå.

Man må kjenne - og være trygg på kroppen sin. Onani er en måte å utforske og nyte sin egen kropp på. Det er vanlig at både gutter og jenter onanerer. Det er sunt. Hvis man ikke er vant til å ha god seksualitet med seg selv, er man ikke klar for å ha sex med en annen person. 

Hvis man skal utforske seksualitet sammen med en annen må man vite og forstå konsekvensene/hva som kan skje, hvis man gjør det. Dette innebærer blant annet dette med å ha sikker prevensjon og beskytte seg mot seksuelt overførbare infeksjoner/sykdommer. 

Det er viktig å tenke gjennom hva man vil og ikke vil gjøre. Man burde vite om sine egne grenser og føle seg trygg. Det er viktig å ikke la seg presse til noe man ikke vil. Man kan si nei når man ikke vil. Det er en selv som bestemmer over egen kropp.

Det er veldig viktig at den man skal utforske seksualitet sammen med har lyst og er klar for det. Det skal være positivt for begge. Hvis en eller begge ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det være en vond opplevelse.

Du kan snakke med helsesøster/helsesykepleier om dette. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av de du har skrevet og svaret her. Da slipper du å si så mye. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Sexskole

kropp (colourbox.com)

Sex er mer enn samleie. Fingring, onanering, beføling og suging er også sex. For å få best nytelse, er det viktig at du er kjent med kroppen og seksualiteten din. Hvor godt kjenner du deg selv?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex