Hopp til hovedinnholdet

Er redd for og få nedslag hvis jeg spør om sex.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har lyst til og voldta en veldig fin jente i klassen min! Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre? Jeg er redd for og få nedslag hvis jeg spør om sex så jeg er villig til og gjøre det den harde måten og voldta hun! Har dere noen tips på hvordan jeg knulle hun?

Besvart 23.01.2019 19:19
 

Svar
Hei gutt 13 år.

Så bra at du skrev til ung.no

Det at du skrev til oss er kanskje fordi du forstår at du ikke kan voldta? Hvis du snur på dette og tenker at noen voldtok deg, forstår du sikkert at det ikke er lov. Hvis man blir voldtatt kan det skape lange, kanskje livslange skader. 

Hvis det skulle være sånn at man skulle voldta den man ønsket å ha sex med, ville vi fått et lovløst samfunn der ingen er trygge. 

Du er i puberteten og da lages det masse hormoner som gjør at en lett blir kåt, og da er det mange som ønsker å ha sex. Noen sier der som at det koker i kroppen av kåthet og en kan kjenne seg kåt stort sett hele tiden. Noen ganger ganger forstår man hvorfor man blir kåt, andre ganger virker det som om det bare skjer av seg selv.  

Hvis man er kåt hjelper det å onanere til orgasme. Da går kåtheten over for en stund. Noen onanerer i dusjen før skolen, når de kommer hjem og før de sovner. Andre onanere sjeldnere, og andre oftere. Finn ut hvor ofte du må onanere for å ha mer kontroll på kåtheten.  

Er du klar for å utforske og ha seksualitet med en annen person, tror du? Det er noen ting man burde være klar over når det gjelder det å utforske seksualitet med en annen person.

Man må være på omtrent samme alder og modenhets-nivå.

Man må kjenne - og være trygg på kroppen sin. Onani er en måte å utforske og nyte sin egen kropp på. Det er vanlig at både gutter og jenter onanerer. Det er sunt.

Hvis man skal utforske seksualitet sammen med en annen må man vite og forstå konsekvensene/hva som kan skje, hvis man gjør det. Dette innebærer blant annet dette med å ha sikker prevensjon og beskytte seg mot seksuelt overførbare infeksjoner/sykdommer. 

Det er viktig å tenke gjennom hva man vil og ikke vil gjøre. Man burde vite om sine egne grenser og føle seg trygg. Det er viktig å ikke la seg presse til noe man ikke vil. Man kan si nei når man ikke vil. Det er en selv som bestemmer over egen kropp!

Det er veldig viktig at den man skal utforske seksualitet sammen med har lyst og er klar for det. Seksualitet mellom to personer skal være frivillig! Hvis en eller begge ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det være en vond opplevelse.

Kanskje skal du bruke lengre tid på å bli godt kjent med kroppen og kjønnet ditt og bli tryggere? Det er mange unge som har hatt seksualitet med en annen i ung alder, som når de blir eldre, forstår at de ikke var klare for det. 

Du kan snakke med helsesøster/helsesykepleier. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex