Hopp til hovedinnholdet

Jeg klarer ikke å få orgasme uansett hva.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg klarer ikke å få orgasme uansett hva. Han bruker god tid på å slikke meg, stimulere klitoris, fingre meg og sånt, men jeg har ikke sjans uansett om han forsøker lenge. Er det normalt? Jeg kan klare det på egenhånd, selv om jeg ikke gjør det så ofte. Jeg har opplevd et overgrep som jeg ikke har bearbeidet noe særlig, kan det gjøre at det er vanskelig for meg? Det hender det kommer noen tårer når han har sovnet senere, så derfor lurer jeg på om jeg har for mye i tankene. Viser ikke til han, og jeg forsøker å vise at jeg nyter alt selv om jeg ikke får orgasme. Jeg føler meg også litt usikker på sex, og jeg kan bli litt sår/få vondt. Det kan kanskje også ha noe å si? Et teit spørsmål: Når han er på toppen gir jeg en del bevegelse mot. Forrige gang hadde jeg mye bevegelsene mot slutten av akten, han stoppet litt og lot meg gjøre det og virket som han likte det og det gikk fort for han når jeg jokket han. vanlig at jenter er en del aktiv når de er under, eller er det "feil" av meg?

Besvart 26.01.2019 07:26
 

Svar
Kjære jente 20 år. 

Det er så bra at du skrev til oss her på ung.no, og du beskriver så godt hvordan seksualiteten er. 

Det siste først: det er veldig bra å være aktiv i "motbevegelsene". Da strammer du også musklene i bekkenet, noe som kan øke din nytelse. Se artikkelen om ikke å få orgasme når man har samleie, avsnittet om musklene i bekkenet. 

Det er vanlig at jenter kan streve med å få orgasme sammen med en annen. Hvis man har opplevd overgrep som ikke er bearbeidet, er det enda vanligere å streve med og få orgasme. Det er dessuten bare omlag 30 % som får orgasme ved penis` bevegelser i skjeden. Den letteste måten å få  orgasme på er ved stimulering av den ytre delen av klitoris, også når man har samleie. 

Hvis man vet det blir vondt og man er litt usikker på sex, kanskje har minner fra overgrep, kan det være vanskelig å holde fokus på selve seksualiteten. Da er det lett at den seksuelle tenningen forsvinner. Da blir skjeden tørr og trang og samleie blir smertefullt. De tynne slimhinnene i skjeden blir såre, det blir nesten som gnagsår i skjeden. 

For at du skal få bearbeidet overgrepet/overgrepene og også "ta tilbake" kroppen og kjønnet ditt, er det viktig at du finner en kompetent fagperson å snakke med. Du kan snakke med fastlegen som kan henvise deg til en psykolog. Hvis du bor i eller rundt Oslo er det mange tilbud, også ungdomsklinikken Sex og samfunn. Se artiklene om chat. Her jobber det også godkjente sexologisk rådgivere. Dette er et gratistilbud. I Oslo ligger også Institutt for sexologi og terapi, som gir tjenester til klienter fra hele landet. 

Jeg anbefaler at dere tar en pause fra samleier. Kjæresten kan onanere for seg selv og hvis du føler for det, kan du onanere ham. Men dette er ikke noe du må! Dere kan være sammen, ligge inntil hverandre, kose og snakke sammen. Det gir en følelse av nærhet, tilhørighet og samhørighet, og det bidrar til å bevare et godt forhold. 

Når du får hjelp, vil en del av hjelpen være "å ta tilbake" kroppen og kjønnet ditt, bli godt kjent med kjønnet ditt, lære deg å nyte kroppen og kjønnet ditt, tillate deg å nyte, gå inn i de gode følelsene og onanere for deg selv. 

Snakk med kjæresten. Dere kan lese det du har skrevet og eventuelt svaret her sammen. Da vil han forstå hva det er du strever med og det vil være lettere for han å støtte og hjelpe deg i denne tiden. 

Snakk med fagperson!

Du er ung og du er viktig og verdifull, og du skal leve et godt og langt liv. Ta tak i dette nå og få god seksualitet. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex