Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd jeg er gravid, mensen er forsinket.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 16 år. Og jeg lurer på en ting, jeg hadde sex for en måned siden, da hadde jeg mensen. Vi hadde sex med kondom, og jeg blødde vanlig etter samleien. Og nå er jeg sjukt redd jeg er gravid. Og mensen er allerede sent ute. Håper på svar fra dere så fort som mulig. Takk på forhånd

Besvart 29.01.2019 21:10
 

Svar
Hei jente 16 år.

Om du er engstelig for å være gravid og mensen en forsinket, vil jeg anbefale deg å ta en graviditetstest. Du kan få teste deg gratis hos helsesykepleier på skolen, eller på helsestasjon for ungdom. 

Her kan du også få god hjelp uansett om du er gravid, eller ikke. Er du ikke gravid, vil jeg anbefale deg å sørge for å begynne på en mer sikker prevensjon.

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex