Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på hvordan jeg kan ha best mulig sex med meg selv.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 14, blir 15 om en måned. Jeg lurer på hvordan jeg kan ha best mulig sex med meg selv. Har ikke lyst til å bruke dildo og jeg får ikke nytelse av å bruke fingrene. Hva kan jeg bruke da? Har hørt at noen bruker agurk eller gulrot. Er det rart? Hvis gjerne bruke noe annet enn fingrene

Besvart 30.01.2019 18:17
 

Svar
Hei jente 14, snart 15 år.

Så fint at du skrev til oss. 

Den letteste måten å få orgasme på er ved stimulering av den ytre delen av klitoris. Da trenger man ikke å ha noe i skjeden.

Det er bare 30 % som får orgasme kun ved stimulering i skjeden. Se artikkelen om ikke å få orgasme ved samleie. Men man kan lære seg å like det og noen liker det med en gang. Du kan bruke håndtaket på en hårbørste eller håndtaket på en sminkekost, et stearinlys eller en gulrot. 

Når du skal onanere må du sikre deg at du er ordentlig seksuelt tent/kåt. Da blir hele klitoris fylt med blod og blir følsom for stimulering. Skjeden blir også våt og utvidet. 

For å bli kåt kan du tenke på det som tenner deg seksuelt, tanker som gjør at det kiler i kjønnet. Det en tenker på og fantasier om, kobles gjennom nervesystemet til kjønnet slik at en blir kåt. Ingen har noe med hva man tenker på, fantaserer om, når man onanerer. Mange lager seg «historier» over det temaet eller konseptet som de finner seksuelt opphissende. Disse historiene utvikles, og man legger til nye elementer, vinklinger som utvider den seksuelle tenningen. Det er bare ens egen fantasi som setter grenser for hva man kan dikte/drømme om/tenke på. Tanken er som kjent fri.

Den ytre delen av klitoris ligger øverst der de innerste kjønnsleppene møtes. Den er omgitt av en forhud/hette. Når du blir kåt blir mer av klitorisen synlig. Dette kan du se i et speil, hvis du har godt lys og sitter med bena fra hverandre. 

Prøv deg frem med hvilke bevegelser du nyter. Du kan føre en finger opp og ned, til hver av sidene, varierer bevegelsene og variere trykket på fingeren. Det føles godt når man er kåt og at det er fuktig/vått når du onanerer. Du kan hente ut skjedesqkret med en finger når du er blitt kåt, eller du kan bruke spytt. 

De indre delene av klitoris omgir skjeden inne i kroppen. For å øke trykket mot denne delen, kan du vekselvis stramme og slappe av i musklene i bekkenet, eventuelt samtidig som du har noe i skjeden. Se Se artikkelen om ikke å få orgasme ved samleie, avsnittet om bekkenebunnens muskler. 

Jeg håper dette er svar på det du lurte på og at det er til hjelp for deg!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex