Hopp til hovedinnholdet

Eg vil ha sex med kjærasten min, men er redd for å spørje, kva gjer eg?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, eg vil ha sex med kjærasten min, men er redd for å spør hun om hun vil ha det. Kva skal jeg gjøre

Besvart 31.01.2019 22:34
 

Svar
Hei gutt 14!

Den einaste måten du kan finne ut om kjærasten din og vil ha sex, er å spørje. Ein kan synes det er vanskeleg og kjenne seg usikker på kva ein skal seie. Dette er ikkje noko rart. Ingen er gode til å snakke om sex med kjærasten utan å prøve og øve.

Når ein har kjærest, er det ikkje uvanleg at ein snakker om kor godt ein liker kjærasten sin, at ein er glad i kvarandre og kva ein tenkjer om framtida. Det betyr at det fint går an å snakke om når den andre synes det er naturleg å ha sex. Kanskje kjærasten din er klar no, kanskje ho vil vente. Begge deler er heilt ok og fint om ein respekterer.

Du fortel at du er 14. Det er ok å vite at den gjennomsnittlege alderen for når jenter har sitt første samleie er rundt 17 og for gutar rundt 18. De er med andre ord ein del yngre enn gjennomsnittet. For deg betyr dette at det kan godt hende du må vente litt om ho ikkje er klar. Og; nokre gonger er det og fint å vente, sjølv om begge kan kjenne seg klare. Les meire om det i artiklane som er vedlagde. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex