Hopp til hovedinnholdet

Etter samleie hovnet begge de indre kjønnsleppene mine kraftig opp...

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, opplevde i går etter samleie at begge av de indre kjønnsleppene mine hovnet opp kraftig. Dette medførte at det gjorde veldig vondt å tisse, gå og generelt komme borti der nede. Dette har skjedd før men da var det kun på den ene kjønnsleppen. Går på almina, men vet ikke om det har noen påvirkning. Hva kan det være?

Besvart 02.02.2019 12:25
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Hvis man ikke er kåt og opphisset nokfør samleie, er skjeden gjerne tørr og trang, og friksjonen fra penis/fingre kan medføre små rifter og sår som svir og blør, nesten som gnagsår. Da vil også kjønnsleppene kunne hovne opp. Dette gjør også at det svir når du tisser. 

For å unngå smerter ved samleie må man sikre seg at jenta er nok seksuelt tent før samleie. Da blir skjeden våt og utvidet, og det produseres mer skjedesekret som gjør at friksjonen blir mindre.

For å unngå smerter og sårhet ved samleie, er det altså viktig å bruke god tid på forspill, kosing og kjæling. Dette gjør at skjeden får tid og mulighet til å utvide seg og gjøre seg klar for en erigert penis. 

Dere kan også forsøke å bruke glidemiddel for å unngå sårhet. Det kan du få gratis hos helsesykepleier på skolen :-)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Normale eller unormale kjønnslepper?

Kjønnslepper

Intimbarbering gjør at jenters kjønnsorgan blir mer synlig, og mange jenter er usikre på om kjønnsorganet deres er normalt. Hva hvis den ene kjønnsleppen er større enn den andre, eller hva hvis de indre kjønnsleppene henger utenfor de ytre? Alt sammen er like normalt!

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex