Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være gravid? Eller er mensen forsinket pga angrepillen?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg hadde ubeskyttet sex 28 desember og tok angrepille Ellaone 31 desember, men han kom ikke inni meg. Fikk mensen da jeg skulle ha den 2 januar, og den 13 januar begynte jeg å blø og det var svakt og brunt. Tenkte at dette var pga angrepillen. Skulle hatt mensen nå 25 januar, altså 5 dager siden men jeg har enda ikke fått mensen. Er det en sannsynlighet for at blødningen som jeg hadde var mensen? Burde jeg vente en uke til å se? Tok graviditetstest 3 uker etter samleie og den viste negativt. Kan jeg være gravid? Eller er mensen forsinket pga angrepillen? Evt, har mensen forflyttet seg til da jeg hadde en liten blødning?

Besvart 30.01.2019 15:18
 

Svar
Hei

Så fint at du kontakter ung.no og bra at du tok angrepille etter ubeskyttet samleie.

Angrepillen/nødprevensjon kan forstyrre blødningene i opp til noen måneder etter man har tatt den, blødningene kan være anderledes eller den kan komme tidligere- eller senere enn forventet. Så endringene i blødningsmønsteret som du beskriver kan være som ett resultat av nødprevensjon.

Så bra at du tok graviditets test tre uker etter du hadde brukt nødprevensjon. Det er ikke så godt å gå slik og vente på mensen og lure på om man er gravid så da kan være like greit å ta en ny graviditets test, dersom du bekymrer deg. Test kan du få gratis hos helsesykepleier på skolen, på helsestasjon for ungdom og hos Amathea. Når du er hos helsesykepleier kan du samtidig snakke med henne/ham om prevensjonsmidler dersom det er aktuelt for deg å starte med dette.

Jeg håper dette er svar på det du lurer på, legger ved noen artikler du også kan lese.

Vennlig hilsen

Amathea, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex