Hopp til hovedinnholdet

Fikk mensen for 2 år siden, og har aldri brukt tampong. Hvor skal den inn?

Jente 15 år
 

Spørsmål

heiihei, ville bare først si at denne siden!! Herregud assa, dere hjelper meg så mye! men iallfall, dette høres helt sykt ut. Men fikk mensen for rundt 2 år siden, og har aldri brukt tampong. Har egentlig prøvd ganske mye, og dette høres kanskje sykere ut, men jeg vet ikke helt hvor den skal inn. Er ganske sikker på det, men jeg er litt usikker, og da tørr jeg ikke helt å prøve. Men jeg har sykt lyst til å bruke tampong, fordi da slipper jeg og bruke vanlige truser når jeg har mensen. Har også sykt lyst til å fingre, men vet ikke hvordan jeg skal gjøre det. Jeg føler meg ikke helt klar for sex, selv om jeg har litt lyst og bare få det overstått. Skal penis inn samme vei som tampongen? Fins det noen måter og bli mer klar for sex, foreksempel ta kondom over en gulrot elns. Dette virker sikkert som et helt tullete spørsmål, men please, jeg trenger så hjelp! Har prøvd å google masse ogsånn, men jeg får aldri svar på det jeg lurer på. Tusen takk på forhånd!❤️

Besvart 03.02.2019 17:40
 

Svar
Hei jente 15 år. 

Så bra at siden vår har vært til hjelp for deg tidligere! 

For at du skal finne ut hvor tampongen skal inn, kan du se på kjønnet ditt i et speil. Da vil du se de ytterste kjønnsleppene som har hårvekst. Innenfor disse ligger de innerste kjønnsleppene. De har ikke hårvekst, og kan være lengre enn de ytterste kjønnsleppene. De kan ha ulik lengde og også være mørkere enn kjønnet forøvrig. Mellom disse ligger skjedeåpningen. Ta to fingre og før de innerste kjønnsleppene fra hverandre. Da vil du se åpningen. Se artikkelen om å sette inn tampong for en utførlig beskrivelse av denne prosessen. 

Penisen skal inn der tampongen skal inn. 

Før du utforsker og har seksualitet med en annen må du lære deg å onanere til orgasme alene. 

Det er omlag 30 % som får orgasme kun ved stimulering/fingring inne i skjeden. Den letteste måten å få orgasme på er ved stimulering av den ytre delen av klitoris. Denne ligger der de innerste kjønnsleppene møtes, øverst mot magesiden. 

For at du skal nyte stimulering/onaneringen må du først bli seksuelt tent/kåt. Da kan du tenke på noe, seksuelle fantasier, som gjør at det kiler i kjønnet ditt. Den andre måten er at du starter stimuleringen/onaneringen og at den seksuelle tenningen/kåtheten kommer på grunn av stimuleringen. 

Se artikkelen om kåthet, onanering og orgasme for beskrivelse av hvordan man kan onanere. 

Finn ut hvilke bevegelser og stimuleringen du liker og nyter.

Du kan prøve å stimulere inne i skjeden med en finger eller to. Sikre deg at du er ordentlig kåt først. Da er skjeden våt og utvidet. Du kan også øve med et stearinlys, en gulrot eller håndtaket på en sminkekost eller hårbørste. de du bruker kan ikke ha noen skarpe kanter. Det er veldig bra å tre en kondom over det du benytter. Da blir det glatt på grunn av glidemiddelet som kondomet er satt inn med. 

I stedet for å tenke at det å ha samleie er noe du bare må få overstått, kan du heller tenke på hva som er best for deg. Din nytelse er akkurat like viktig som en partners. Mange par lærer seg å stimulere hverandres kjønn til orgasme ved en finger mot ytre del av klitoris, eventuelt en finger eller to i skjeden, hånd rundt penisen og munn. Da kommer ofte samleie som en naturlig fortsettelse av seksualiteten.

Nyt kroppen og kjønnet ditt. Da blir det lettere å kommunisere med en partner. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex