Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min er redd for å vise seg naken for meg, hva skal jeg gjøre?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har en kjærste som har lyst til å sex, og jeg har også det men Hu er redd for å være naken med meg. Hva skal jeg gjøre for at Hu ikke skal være redd

Besvart 08.02.2019 12:01
 

Svar
Hei gutt 16 år.

Jeg forstår at du og kjæresten din er nyskjerrige på å utforske deres seksualitet sammen. Samtidig forstår jeg at det er utfordrende om hun har tanker om egen kropp som gjør at hun er redd for å vise seg naken for deg.

Vi her på Ung.no får mange spørsmål fra unge jenter som har den samme utfordringen som din kjæreste, derfor er det så bra at du som partner, lurer på hva du kan gjøre for å hjelpe kjæresten din.

Og det er veldig bra at hun har sagt i fra at hun er redd for å vise seg naken for deg. Åpenhet og trygghet til å kunne snakke sammen om slike ting, er viktig og åpner opp for at dette kommer til å ordne seg på sikt. 

For det er naturlig å føle på en bluferdighet og synes det er vanskelig å vise seg naken for andre i deres alder. Mange unge har tanker om at kroppen deres ikke er fin nok, og er redd for at partneren skal reagere negativt på ting ved kroppen. 

Jeg synes dere skal bruke lang tid på å bli trygge på hverandre og kose dere sammen uten å ha forventninger om at det skal ende opp med at dere er nakne og har samleie. La kjæresten din få den tiden hun trenger og forsøk å være så tålmodig som du kan.

Prøv å få tak i hva hun tenker om egen kropp som gjør henne redd. Ofte er dette tanker som ikke stemmer med virkeligheten og som kan være veldig urettferdige. Gi henne komplimenter og si at det er henne du elsker og at du tenner på henne uansett hva hun tenker og tror om egen kropp.

Du kan også anbefale henne å ta en prat med helsesykepleier på skolen eller helsestasjon for ungdom. Her kan hun få hjelp til å prate om de tankene om egen kropp som gjør henne redd og bekymret.

Når dere begge føler dere modne for det og dere er trygge på og opplever at det er tillit og nærhet mellom dere, kan dere begynne utforskningen av seksualiteten med hverandre.

De fleste i et forhold følger såkalt seksuelle script; man holder hender, klemmer og kysser. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kjenner man på hverandres intime soner, bryst og kjønnsorganer. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid.

Sex skal være en positiv opplevelse for dem som er involvert. Hvis en eller begge parter ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det bli en dårlig opplevelse.

Bruk masse tid, bli kjent med deg selv og den du vil ha samleie med, og vit at dere begge har lyst. Da er sjansen stor for at det blir en positiv opplevelse.

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 
Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex