Hopp til hovedinnholdet

Jeg er så kåt og vil ha sex, men er 13, hva gjør jeg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er ei jente på 13 Jeg og en god venn av meg liker hverandre og jeg er ganske kåt på han og han vil ha sex med meg. Og jeg vet at aldersgrensa egentlig er 16 men jeg vil også ha med han fordi jeg blit alltid kåt når jeg er hos han og han snakker. Jeg vet at man også må være klar for det men jeg har så lyst! Han tok på tissen min en gang og jeg følte et sånn gnist og det var så deilig. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 10.02.2019 15:02
 

Svar
Hei jente 13!

Når en er 13, er en på full vei inn i puberteten. Dette er en periode av livet det skjer mye med kroppen. En vokser i høyden, det kommer hår på deler av kroppen som før var uten og kjønnsleppene begynner å vokse og blir mørkere på farge.

Puberteten er også da en begynner å legge merke til hvem en blir forelsket i og kåt på. En kan føle det som om kroppen koker av kåthet. Noen ganger forstår en hvorfor det skjer, andre ganger virker det som om det bare skjer helt av seg selv. 

Kjenner en seg ofte kåt, er det ikke rart eller uvanlig at en kan kjenne seg klar til å ha sex med noen. I spørsmålet ditt, skriver du at du vet aldersgrensa er 16 år. Dette er den seksuelle lavalderen og er satt slik for å beskytte barn fra å ha sex med voksne i tillegg til å ha sex før en er klar for det. 

Det er ok å vite at alle former for sex med barn under 14 år, blir sett på som voldtekt uavhengig av om en ønsker at det skal skje eller ikke. Du gjør ikke noe galt, men den som du har sex med kan få problemer avhengig av hvor gammel han er. 

Kommer du til å ha sex med noen uansett, er det lurt av deg å snakke med helsesykepleier på helsestasjon for ungdom først, slik at du han få råd om hvilke prevensjonsmidler du kan bruke for å unngå å bli gravid eller bli smittet av sykdommer. 

En god løsning for deg, kan kanskje være å sjekke ut hvordan du kan stimulere deg selv, onanere og gi deg deilige opplevelser og orgasmer. Les gjerne vedlagte artikkel for å få tips til hvordan du kan gjøre det.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex