Hopp til hovedinnholdet

Kan en videreutvikle et tenningsmønster gjennom komfort og behag?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt/mann på 20 år som er åpen homofil. Jeg er i ett forhold med en eldre mann. Vi har det veldig flott sammen, samt har ett fint liv. I forhold til det seksuelle opplever vi begge god nytelse i sengen å har derfor god og behagelig sex. Men det som plager meg er at jeg å min eldre partner har alltid hatt et forhold til våres fetisher eller litt mer kinky sider. Vi liker å eksperimentere med fetisjene våres sammen. Dette synes jeg er veldig hyggelig. Men han har en interesse for Bdsm, noe jeg synes er utrolig spennende og fantaserer om å gjøre sammen med han. Jeg tenker ofte på det og fantaserer om det, samt ting jeg ønsker å prøve ut. Men når vi endelig kom til saken klarte jeg ikke å få seksuell tenning. Dette var noe som gjorde at jeg ble veldig lei meg ettersom jeg har så lyst til å like det med tanke på seksuell tenning. Er det mulig for ett menneske å lære seg å like og viderutvikle et tenningsmønster gjennom komfort og behag med å prøve seg frem?

Besvart 10.02.2019 16:51
 

Svar
Hei gutt 20 år. 

Det høres ut som du er i et godt og fint forhold. Det er fint. 

Det er mulig å videreutvikle tenningsmønsteret til å omfatte nye ting, elementer, som en tidligere ikke har prøvd. 

Utgangspunktet dere har er strålende. Dere er trygge på hverandre og har det så bra sammen. I tillegg har du seksuelle fantasier om bdsm, noe som vil gjøre det lettere for deg. 

Kan det være at du fikk litt prestasjonsangst eller at du opplevde stress? Hvis man går for fort fram kan det skje. Da forstyrres de seksuelle tankene, og ereksjonen svikter. Tankene blokkerer lyst-signalene som går fra hjerne til penis. Kanskje ble det for mye fokus på teknikk, det teknisk, eventuelt utstyr, som forstyrret deg? 

For å unngå dette, er det viktig at du ikke stresser og at du klarer å holde fokus på det som tenner deg. Dere kan også ta det veldig sakte, at du kjenner at du er med hele tiden. I stedet for å gå på den mer avanserte bdsm`en, kan dere innføre en og en ting. Da vil du ha kontroll, og du vil kunne nyte det som skjer, sakte og i ditt tempo. 

Det er altså om å opprettholde seksuell tenning. Noen gjør dette ved å tenke på det de fantaserer om når de onanerer. Andre opprettholder den seksuelle tenningen ved å la seg visuelt og emosjonelt stimulere av partneren, med fokus på det de finner sexy. Mange tenner på at partneren er kåt. Det gir selvbekreftelse.

Snakk med partneren din. Begynn på nytt og gi hverandre den tiden og det rommet dere trenger, for å nyte dette sammen. 

Her er lenke til en brosjyre der du kan lese mer BDSM generelt. 

Det kan ofte være godt å snakke med andre som tenner på det samme som en selv. Det finnes et nettforum for unge BDSMere: UngBDSM

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Fetisj

Par i senga med sokker og høye hæler (colourbox.com)

Må du ha eller gjøre noe spesielt for å bli kåt eller få orgasme? Noe som kanskje gjør at du føler deg litt spesiell eller annerledes? Å ha en fetisj er ikke alltid så enkelt, men heller ikke så uvanlig som mange tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex