Hopp til hovedinnholdet

Tips til å løse det at vi ikke liker de samme seksuelle tingene?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og kjæresten har problemer når det kommer til sex. Vi trives kjempegodt i lag og vi snakker veldig mye om sex. Men vi har funnet ut att det den andre liker hater den andre, dette går begge veier. Vi har prøvet nye ting som den andre vil men har ikke vært noe vi liker. Vi har funnet ut att det blir veldig vanskelig, og for begge av oss så er sex noe av det viktigste i forholdet. Har dere noen tips til hva vi kan gjøre for å løse dette?

Besvart 11.02.2019 18:20
 

Svar
Hei jente 18 år. 

Jeg forstår at det skaper problemer for dere med tanke på felles seksualitet i og med at dere har forskjellige preferanser. 

Kanskje kan dere sette opp en liste på hva dere liker av felles nærhet, kos og seksualitet aller først? Noe må det vel være som dere begge liker? Eksempelvis kysse, holde hender, klemme, holde rundt hverandre? Hvis dere begge liker dette er det en god start.

Deretter kan dere gjennomgå forskjellige måter å onanere hverandre. Liker du å runke hans penis? Liker han å stimulere den ytre delen av klitoris, eventuelt inne i skjeden? Liker du å gi ham oralsex? Enn han med deg?

Hvilke samleiestillinger er det dere liker aller best? Variasjonene på samleiestillinger er svært mange, se artikkelen om vanlige samleiestillinger og den vedlagte lenken i artikkelen. 

Noen liker analsex, andre ikke. 

Hvis dere setter dette opp på et ark/notat på telefonen, og deretter tillegger hver handling en karakter, eksempelvis A, B, C, D, E og der F er stryk, altså helt uaktuelt, kan det være at dere finner nye handlinger som "ikke er så aller verst" for begge. 

Men det er svært viktig at en ikke presser seg selv til ting en ikke vil. Hvis en går utenfor egne grenser, kan en føle det dårlig etterpå. Man er med på noe mot ens vilje. Det kan gå utover selvfølelsen. Eksempelvis er det svært få jenter/kvinner som har noen glede av analsex, penisen inn i endetarmen, men noen går med på det fordi partneren vil. En tidligere pornoskuespiller sier at analsex bare er vondt, og at det ikke gir noen glede/nytelse. 

Enkelte har tenning på spesielle objekter eller konsepter som egentlig ikke har noen sammenheng med seksualitet, eksempelvis seksuell tenning på sko. Dette kan mange partnere tolerere og kanskje glede seg noe over. Hvis det er andre ting som krever mer eller utfordrer en mer på andre plan, eksempelvis bleie-fetisjer, kan det være vanskelig å kombinere med en partner som dette virker avtennende på. 

Hvis det er noe som ikke betyr så mye for en, men som en kanskje ikke synes er det mest morsomme/gode/deilige, kan en kanskje strekke seg litt for å imøtekomme den andre? 

Snakk sammen. Hva kan gå an å prøve? Hva vil dere absolutt ikke gjøre sammen? Se om dere klarer å utforske god seksualitet sammen som dere begge liker og nyter. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Når sexlivet blir vanskelig

Par i senga (colourbox.com)

Dere er verdens beste par, alt er bare lykke. Men en dag begynner noe å skurre – sexlivet fungerer ikke som før. Hva skjer?

Les mer

Selvtillit på sex og prestasjon

Par i senga (colourbox.com)

Er du sjenert, redd for å ikke være "god nok i senga", eller ikke greie å leve opp til partnerens forventninger. Å bli tryggere på seg selv i slike situasjoner vil gjøre sex til en bedre opplevelse.

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Vanlige samleiestillinger

Hånd på pute (colourbox.com)

Lurer du på hvordan du skal bevege deg når du har samleie? Man kan ikke noe man aldri har gjort tidligere! Man må prøve seg fram, snakke sammen om hva man liker, og øve seg. Her kan du få litt kunnskap som gjør deg tryggere.

Les mer

Hva er analsex?

Hva er analsex? (colourbox.com)

Mange har hørt om analsex, men ikke alle vet så mye om det likevel. Hvor vanlig er det, og hvordan foregår det?

Les mer

Fetisj

Par i senga med sokker og høye hæler (colourbox.com)

Må du ha eller gjøre noe spesielt for å bli kåt eller få orgasme? Noe som kanskje gjør at du føler deg litt spesiell eller annerledes? Å ha en fetisj er ikke alltid så enkelt, men heller ikke så uvanlig som mange tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex