Hopp til hovedinnholdet

Stor klitoris

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei. jeg er ei jente på 14 år, men blir 15 snart. jeg kjenner på det at jeg vil utforske mer en bar onanerig. Jeg vet at jeg skal vente for skal vente til at jeg får meg kjæreste osv. min klitoris synnes jeg er veldig stor og den stikker litt ut av leppene.. jeg får mange komentarer i dusjrn på skolen av at den ligner på en penis osv. jeg vet ikke hhva jeg skal gjøre!!!!!!

Besvart 16.02.2019 23:16
 

Svar
Hei
 
Så bra at du er kjenner på at seksualitet er noe positivt for deg som du vil ha mer av. Det at du vil gjøre noe mer enn onanering trenger ikke bety at du er klar for å ha sex med en annen person. Det er lurt som du nevner å vente til du finner en kjæreste som du liker og er trygg på. Varier gjerne onaneringen og tilfredsstill deg selv. Det er bra for deg og din seksuelle utvikling. Den seksuelle lavalder er 16 år. Det betyr at en eldre gutt (over 16 år) har ikke lov til å ha sex med deg.
Det er dessverre mange jenter som lurer på om de er "normale" nedentil. Men forskjellene er like store der som på resten av kroppen.
 
Jeg forstår at det kan være vanskelig å føle at du har veldig stor klitoris og store indre kjønnslepper. Men visste du at de som har store indre kjønnslepper ofte kan få ekstra nytelse når de har sex? Kjønnsleppene er veldig viktig for din seksuelle nytelse! Ta deg tid til å utforske og bli kjent med kroppen din. Hva er godt og hva er ikke godt? 
Det er kjempefint om du prøver å fokusere på alt det gode ved deg! Men noen ganger kan det være vanskelig likevel. Det er mye lettere å tenke de negative tankene man har om seg selv, enn å lete etter positive.
 
Det kan være lurt å snakke med noen hvis man ikke har det bra med seg selv. Jeg vil anbefale deg å snakke med noen på helsestasjon for ungdom der du bor. Der har de god erfaring med å snakke med ungdom som for eksempel lurer på om de ser normale ut nedentil og som ikke er fornøyd med seg selv.

Dere er kanskje kommet ulikt i pubertetsutviklingen dere i klassen din? Det er normalt at klitoris og kjønnslepper vises. De vokser og blir større i puberteten. Les gjerne mer om kvinnens underliv her på sexogsamfunn.no sine nettsider.

Lykke til videre.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex