Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst til å ha sex med en venn, men er usikker på om det er lurt?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg har veldig lyst til å ha sex men er usikkert på om d er litt at jeg gjør d. Han jeg er interessert i å ha d med er ikke en kjæreste men en slags venn. Vi har gjort andre ting før så jeg vet at han vil d. Men når vi har gjort ting har jeg alltid vært kjempe nervøs. Første gangen vi klinte følte jeg meg skikkelig dum etterpå og alt mellom oss var så kleint. Sånn er d ikke nå lengre. Om jeg da har sex med han kommer jeg til å føle meg skikkelig dum etterpå? Har ikke lyst til å angre. Eller skal jeg vente til jeg finner meg en ordentlig kjæreste?

Besvart 16.02.2019 16:04
 

Svar
Hei!

Jeg er vanskelig for meg å si hvordan du vil oppleve å ha sex med en venn.

Om begge ønsker å ha sex med hverandre, og ingen føler seg presset til det, er det ikke noe i veien for at dere kan ha sex med hverandre. Dere må likevel være forberedt på at venneforholdet deres vil kunne påvirkes av det, og kan bli annerledes.

Første gangen man har sex med noen, er det sjelden at det blir noen stor opplevelse. De fleste er usikre og spente første gangen.

Sjansene for at opplevelsen blir bra, er nok større med en kjæreste man er forelsket i, enn med en venn.

Hvordan du vil føle deg etter å ha hatt sex med vennen din, avhenger nok mest av hvilket forhold dere har til hverandre, hvordan han er som person, om han er en person som viser følelser og tar hensyn til dine følelser og behov,eller om han bare er opptatt av selv sexakten

Ut ifra de erfaringene du har fra før med vennen din, vil jeg nok anbefale å tenke deg nøye om. Du har opplevd at ting dere har gjort før, har vært kleint. Kanskje skal dere heller prøve å være gode venner og prøve å bevare et godt vennskap?

Spør deg også selv om hvorfor du ønsker å ha sex med en venn? Føler du at han presser deg, eller er dette noe du selv vil? Å føle seg presset til å ha sex, blir aldri en fin opplevelse.

Å ha sex har heller ingen hast. De fleste ungdommer, både jenter og gutter, har ikke sex før de er 17-18 år. Mange er enda eldre før de debuterer seksuelt.

Jeg kan ikke gi deg svaret på hvordan de ulike valgene du gjør vil bli for deg, men jeg råder deg til å tenke deg godt om hva som er viktigst for deg.

Om dere skulle velge å ha sex, er det viktig å beskytte seg mot graviditet og kjønnssykdommer, ved å bruke kondom.

Jeg legger ved et par artikler du også kan lese.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

- Jeg vet ikke om jeg vil ha sex eller ikke?

Par som ligger i senga (colourbox.com)

Jeg vet ikke om jeg er klar for å ha sex. Jeg har litt lyst på det og føler jeg må siden "alle andre" har det, men samtidig er jeg veldig usikker på om jeg er klar.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex