Hopp til hovedinnholdet

Det har seg sånn at mange av vennene mine (de aller fleste) har hatt eller har kjæreste, noe jeg ikke har hatt...

Jente 14 år
 

Spørsmål
Hei.
Det har seg sånn at mange av vennene mine (de aller fleste) har hatt eller har kjæreste, noe jeg ikke har hatt. jeg syns selv jeg ikke er spesielt pen eller tynn, og det hjelper jo ikke akkurat på selvtilliten. Mange av vennene mine og folk jeg kjenner og hører om som jeg vet hvem er, har hatt sex, eller i hvert fall gjort andre ting. Jeg har ikke gjort noenting, ikke kyssa en gutt engang! Da føler jeg at alle andre sine liv går videre, mens mitt bare står stille, selv om jeg er klar for alle de tingene! Jeg prøver så godt jeg kan å bli kjent med gutter, men det funker bare ikke for meg. Er jeg HELT ubrukelig og fæl?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ikke fortvil, du er ikke den eneste på din alder som ikke har hatt kjæreste! Det finnes flere som føler som deg. Likevel er det en liten trøst akkurat nå.

Det er ikke utseendet det kommer an på når man skal finne seg en kjæreste. Det er mye viktigere hvordan du er som person.

Jeg hører at du ikke har så mye tro på deg selv for tiden.
Derfor synes jeg det kan være lurt å få hjelp til å bygge opp selvtilliten din. Kanskje kan du ta en prat med helsesøster på din skole eller stikke innom helsestasjon for ungdom? Det kan ofte hjelpe å snakke med noen om slike bekymringer.

Det å få selvtillit handler mye om å lære seg selv å kjenne og være fornøyd med seg selv som den man er!
Men det kan ta litt tid å finne denne tryggheten. Prøv å ha passe store ambisjoner. Ikke så små at en ikke får utfordringer og ikke så store at en aldri blir fornøyd med seg selv.

Husk at det ikke er andre som skal sette standarden for hvem du skal være eller hva du skal gjøre, og når du har lov til å være fornøyd med deg selv. Det er ditt liv og bare du vet hvordan det best skal leves!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om studier i utlandet?

Gir Lånekassen stipend til språkreiser?