Hopp til hovedinnholdet

Jeg får ikke orgasmer når jeg onanerer, kan sexleketøy være løsningen?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei Ung.no, jeg er en jente som har hatt litt sex med en fyr av og til i ett år. Vi er ikke kjerester, men vi er gode venner og begge synes det er greit måten vi gjør ting på. Det er ikke så ofte vi har sex, bare av og til. En ting jeg sliter med er at jeg er ofte (i helgene) er litt kåt eller jeg kjenner at det hadde vært deilig med å onanere, men det er der jeg sliter... Jeg får ikke til å få en god følelse når jeg onanerer, jeg finner ikke noen punkt eller noe jeg kan gjøre som er ekstra deilig.. Var mye mer aktiv før å onanere, men jeg føler det at jeg har "brukt opp" alle plassene... En gang jeg skulle hente noe på rommet til mamma og pappa så fant jeg pakningen til en vibrator i skuffen til mamma og i ettertid av nysgjerrighet har jeg funne flere sex-leketøy på rommet (ja jeg vet at det ikke er lov å snoke), da slo det meg en tanke om at en vibrator eller ett annet leketøy kunne kanskje ha vært løsningen for meg.. Hva skal jeg gjøre? Snakke med mamma om problemet?

Besvart 19.02.2019 22:31
 

Svar
Hei jente 17!

For noen er sexleketøy en fin måte å få orgasmer på. En lærer seg hvor det er deilig å bli tatt på og på hvilken måte. Som du selv skriver i spørsmålet ditt, så er det ikke ok å snoke i private ting til foreldre. Det er derfor ok om du eventuelt kjøper dine egne sexleketøy og holder det privat for deg selv.

Det er også mulig å få det deilig uten sexleketøy. Selv om du føler alle de gode tingene er oppbrukt, er det godt mulig du kan utforske kroppen din mere. 

Skal en få orgasmer alene eller sammen med noen, er det viktig at en kjenner kroppen sin godt og at en klarer å tenke på seg selv som en seksuell person som har lyst til å ha det godt seksuelt alene eller sammen med noen. 

Her er noen tips du kan sjekke ut:

En gang du er alene, kan du kle deg naken og stille deg opp foran et heldekkende speil. Se på deg selv til du liker det du ser i speilet. Noen kan synes det er ok med en gang, andre kan trenge å se på seg selv flere ganger før det er ok.

Prøv ut ulike måter å berøre deg selv på og legg merke til hvordan du liker det og hvor på kroppen. En kan like alt fra myk og forsiktig berøring til hardere klaps og klyp.

For å få sett på kjønnet ditt, kan du legge deg på ryggen eller sette deg på huk. Bruk et speil og skill kjønnsleppene dine slik at du får sett de indre leppene, klitoris, skjedeinngangen og huden bak mot og rundt endetarmsåpningen. Hele dette området er svært følsomt og kan gi gode og sterke seksuelle opplevelser om de blir stimulert på en måte du liker. Her kan du også prøve ut ulike måter å berøre deg selv på for å finne de metodene og teknikkene som er riktig for deg. 

For å få gode opplevelser sammen med noen, er det ok å bruke tid på å onanere alene først. Hvordan en skal onanere, vil variere fra person til person og fra gang til gang. Noen kan like å ta en eller flere fingre i skjeden samtidig som en masserer klitoris, andre kan like å føre hudkappen fram og tilbake over hodet på klitoris. En kan like å bruke mye spytt eller glidemiddel, eller ikke noe i det hele tatt. For noen kan det kjennes godt og deilig å bruke håndflaten til å gni klitoris, andre kan synes det er godt å stimulere på siden av klitoris. Det er bare fantasien som setter grenser for hva som kan være godt. 

Når en holder på med denne øvelsen, er det ikke uvanlig å få seksuelle fantasier og bli kåt. Alt det du lærer om kroppen din, hvordan du liker å bli berørt og eventuelle fantasier vil gi deg mye ny og viktig informasjon slik at sex blir godt for deg.

Les gjerne vedlagte artikler for flere tips.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Sex med en venn

Vennesex (colourbox.com)

Har du sex med en person du ikke kaller for kjæreste? Det er ikke uvanlig. Slike forhold bør også følge noen regler for å forhindre at en av dere blir såret. De viktigste kan du lese mer om nedenfor.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Sexleketøy

En lilla vibrator og håndjern med rosa pels på. (www.colourbox.com)

Kanskje har du lyst å forsøke et sexleketøy når du onanerer eller har sex med en partner, men vet ikke hva du kan bruke eller hvordan du skal få tak i det? Eller kanskje du har funnet noe i skapet til en annen i familien din, men er usikker på om du kan låne det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex