Hopp til hovedinnholdet

Sikkerhet til p-pille etter diaree

Jente 15 år
 

Spørsmål

jeg trodde jeg var gravid siden jeg går på cerazette og hadde diaré og hadde ubeskyttet sex mange ganger etter det. igår midt på dagen tok jeg en gravidetstest, den var heldigvis negativ! men jeg er veldig mye kvalm, burde jeg ta en ny test? det sto jeg skulle ta den med morgen urinen, det gjorde jeg ikke...

Besvart 18.02.2019 11:04
 

Svar
Hei

så bra at du kontaktet ung.no.  Diaree kan oppheve virkningen av p-piller, men ikke alltid.  Det er alltid lurt å bruke tilleggsprevensjon eller å være avholdende I ca 7 dager etter å ha hatt en mageinfeksjon med diaree,  oppkast eller begge deler.  Når når man har en mage/tarm infeksjon er det ikke alltid næringsstoffer eller medisiner blir tatt opp I kroppen.  Som sagt er det ikke alltid dette skjer, men for å være på den sikre siden er det lurt å ta forhåndsregler.

Graviditetstestene er veldig sensitive for hormone(HCG) de reagerer på, og viser som regel riktig resultat selv om man ikke tar testen med morgenurin.  Testene skal vis riktig resultat hvis du tar dem ca to til tre dager etter forventet menstruasjon/evt. mellomblødning.  Du skriver ikke hvor lenge siden det var siden du hadde diare, men hvis dette skjedde for mer enn  tre uker siden skulle resultetet på testen være riktig.  Hvis du føler deg engstelig eller utrygg, kan du ta en ny test.  Du får gratis gravidtetstester hos Amathea, helsessøster på skolen og på helsestasjon for ungdom.

Jeg legger ved et par artikler som du kan lese.

 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med?

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet