Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg ikke tiltrukket av hverken gutter eller jenter. Hvorfor?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg føler meg ikke tiltrukket av hverken gutter eller jenter, og det har jeg aldri gjort heller. Alle venninnene mine har alltid snakket om gutter og hvem de liker osv, men jeg har aldri følt at jeg liker noen som helst på den måten. Jeg aldri hatt lyst på et forhold heller, og det har jeg fortsatt ikke. Jeg trodde alltid at det ville endre seg når jeg ble eldre, men det har det jo ikke...jeg er livredd for det å skulle ha sex eller å bli gravid, jeg har aldri lyst til å ha det, å jeg har heller aldri lyst på barn. Jeg selv skjønner ikke hvorfor dette skal være et problem, men alle andre presser på og klager på at det er rart, og at jeg burde få meg type osv snart. Det er mange gutter som har spurt meg ut og har vært interesserte, men jeg vil rett å slett ikke. Hvorfor er jeg sånn?

Besvart 20.02.2019 18:34
 

Svar
Hei jente 17 år. 

Det er vanskelig å si hvorfor det er slik for deg. For å finne mer ut av dette anbefaler jeg at du snakker med helsepersonell på helsestasjon for ungdom. Noen helsestasjoner for ungdom har personell som har spesiell utdanning på slike spørsmål. Hvis du bor i eller rundt Oslo, kan du snakke med helsepersonell på ungdomsklinikken Sex og samfunn

Da får du mulighet til å snakke om hva du tenker og føler. Du vil bli bedre kjent med deg selv, og du vil også få gode innspill og spørsmål som kan være til hjelp. 

Du skriver ikke noe om du onanerer for deg selv. Hvis du ikke gjør det, er dette noe du kanskje kan utforske, mens du venter på å få snakke med en fagperson? For å nyte stimulering av kjønnet sitt på en tenke på noe som tenner en seksuelt, noe som gjør at det kiler på en god måte i kjønnet. Det er kanskje her utfordringen er for deg, finne noen tanker som gir gode følelser i kjønnet? For sikkerhets skyld legger jeg ved noen artikler som kan være til hjelp, hvis du ville prøve å onanere. 

Det er ikke sånn at alle må ha seksualitet med seg selv, eller med en annen, og du bestemmer selv over kroppen og kjønnet ditt!

Snakk med helsepersonell!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å ikke ha kjæreste

ikke kjæreste (colourbox.com)

For mange er det rett og slett ikke rett å ha kjæreste. Kanskje er det bare ikke rett tidspunkt, kanskje har man ikke tid, eller kanskje man bare liker friheten med å være singel!?

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Aseksuell eller aromantisk?

Ungdom, gutt og jente

Det er mye fokus på sex i samfunnet vårt. Film, reklame og blader kan ofte gi oss inntrykk av at sex er en selvsagt del av alles liv. Sånn er det nødvendigvis ikke.

Skrevet av Skeiv ungdom.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex