Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg hadde en overnatting med en gutt. Når jeg nesten sovna kom han og la seg bak meg og dro ned trusa mi . Og jeg frøs helt. Han prøvde å stikke la oss kalle det dongen. Inn i meg men han fikk den ikke inn. Så cummet han litt og la merke til det. Så han løp ned og tørket det vekk Med engang tok jeg papir og tørket det vekk. Jeg skal ALDRI si det til noen! For om pappa får vite det blir han drit sur. Og ikke bare sur. HAN KOMMER TIL Å DREPE VENNEN MIN SIKKERT. Hjelp! Tror dere jeg er gravid? Uten at den gikk inn . og jeg tørket vekk alt? Jeg er redd og får ikke sove så godt i disse tankene

Besvart 18.02.2019 15:04
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Det føltes vel ikke helt greit for deg det som skjedde kan jeg tenke meg. Har du fått snakket med gutten om dette? Hvis ikke så kan det kanskje være lurt å snakke med noen du stoler på om det som skjedde. Kanskje helsesykepleier på skolen din er fin å snakke med? 

Så lenge at det kom sæd ut så kan man i teorien blir gravid fordi sædcellene er varmesøkende og vil svømme opp og inn i skjeden hvis avstanden ikke er for lang. Det vil si at du er nok mest sannsynlig ikke gravid, men du bør jo teste deg bare for å være sikker. Du kan få gratis tester hos Amathea, helsesykepleier på skolen din eller helsestasjon for ungdom. Du kan også kjøpe test på apotek og noen bensinstasjoner/butikker. 

Det er viktig at du venter med å ta testen til det har gått 3-4 uker siden dette skjedde. Først da vil testen kunne leses av riktig.  

Siden du er bare 13 år så vil jeg også minne på at den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. 

Vi har denne aldersgrensen for å beskytte personer under 16 år mot å bli utsatt for seksuelle handlinger man ikke er moden for. Det er også slik at sex kan føre til graviditet og seksuelt overførbare infeksjoner, som for eksempel klamydia. Det er derfor viktig at man er moden og klar over slike konsekvenser før man har sex, slik at man kan beskytte seg mot dette. I ditt tilfelle var jo ikke du delaktiv i dette, siden du frøs til når dette skjedde. Tenk litt over hva du skal gjøre videre med dette, igjen så kan det være godt å snakke med noen voksne. 

Legger også ved noen artikler du kan lese. 

Håper svaret var til hjelp for deg. 
Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex