Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd han vil presse meg til å ha sex med han. Hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Så jeg liker denne gutten som jeg hang mye med på undomskolen. Han var kjempe morsom og gøy å henge med. Jeg gikk i 8.klasse og han i 10. Og nå er han 16. Vi har forsatt kontakt og snakker dagelig om vitser og sånt. Problemet er at han setter alltid opp sånn tellonym på snap. (Der du kan sende anonyme meldinger til venner.) Og folk spør han hele tida om han er jomfru og om de skal ta hans jomfrudom. Han har også blitt mer ekkel. Snakker om hvor stor kuk han har ect. Jeg liker han, men lovene er imot og jeg er redd han vil presse meg til å ha sex med han. (Noe jeg ikke vil). Jeg vil helst bli venner, men han flørter så fort vi tar kontakt. Og jeg liker mest noen andre. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 23.02.2019 18:31
 

Svar
Hei jente 14 år. 

Så fint at du skrev til oss.

Du beskriver så godt hvordan vennskapet deres har utviklet seg, og det kan synes som om denne gutten har vokst fra deg. Han er blitt mye mer opptatt av flørting og seksualitet. 

Det er viktig at du vet at han ikke kan presse deg til noe du ikke vil! Du bestemmer over deg selv og kroppen din! Hvis du er redd for at han skal gjøre noe, må du unngå å være alene med ham. 

Kanskje er det på tide å avslutte kontakten? Du kan si at du har det travelt og at du ikke har tid å snakke. Du kan også bare la være å svare når han sender meldinger/snap. Da vil kontakten mellom dere gradvis gå over. Du kan også si at du kun vil ha ham som venn, og hvis han ikke slutter med seksualiserte meldinger, at du vil slette/blokkere ham. 

Hvis han fortsetter å melde og er pågående, må du slette ham fra sosiale medier. 

Hvis du er bekymret for at han kan finne deg og gjøre deg noe, må du snakke med foreldrene dine/de foresatte.

Du kan også snakke med helsesøster/helsesykepleier om dette.  

Sett grenser for gutten! 

Snakk med den gutten du liker mest!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier/spesialist sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex